Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Grønt lys for Tønsberg tinghus

2/10/2023, 08:00
Grønt lys for Tønsberg tinghus
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Det nye Tønsberg tinghus vil bli Statsbyggs første utslippsfrie byggeplass, forteller prosjektleder Håkon Einstabland i Statsbygg:

 – Huset bygges som et passivhus, og det vil bli tatt i bruk materialer og løsninger som minimerer klimautslippene og omfang av farlige miljøgifter.

 Statsbygg har i påvente av formelt vedtak om finansiering, allerede inngått avtale med entreprenøren NCC Norge AS og Dyrvik Arkitekter AS om bygging av tingretten. De er klare til å gå raskt i gang med prosjektet. Rammesøknaden om bygging oversendes snart Tønsberg kommune, og oppstart på byggeplass blir sannsynligvis tidlig vår 2024.

 Bygningen vil bl.a. inneholde 14 rettssaler, flerbruksrom, venteceller og kontorarbeidsplasser for om lag 60 personer. Tinghuset bygges på en 3,3 måls tomt sentralt i byen og tett opp til Tønsberg stasjon, med adresse Halfdan Wilhelmsens allé 2. Nybygget, som vil være det største tinghusprosjektet siden Gulating lagmannsrett i 2011, vil være på rundt 4 800 kvadratmeter. Tinghuset forventes å stå ferdig for innflytting høsten 2025. Statsbyggs oppdragsgiver for det nye tinghuset er Domstoladministrasjonen.

#ncc #ncc norge #statsbygg #tønsberg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0