Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Han skal lede anleggssatsingen i Grønn Byggallianse

1/11/2023, 11:50
Han skal lede anleggssatsingen i Grønn Byggallianse
Ketil Søyland er hentet inn for å lede anleggssatsingen i Grønn Byggallianse. Foto: Norconsult
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Dette er noe jeg gleder meg veldig til. Det er et behov for å løfte innsatsen for bærekraftig utvikling i alle typer infrastrukturprosjekter. Noe av det mest givende med min jobb og rolle er når jeg får fagpersoner på alle sider av bordet til å møtes og diskutere tiltak som bidrar til økt sosial og miljømessig bærekraft. Dette får jeg rikelig anledning til i rollen som prosjektleder for anlegg i Grønn Byggallianse, forteller Søyland.

Søyland er innleid fra Norconsult der han i de siste årene har spilt en viktig rolle i selskapets arbeid med bærekraftig utvikling. I de siste 25 årene har han arbeidet med anleggsprosjekter, i hovedsak med oppdragsledelse med kunder som Statens vegvesen, Nye Veier AS og Bane Nor. Han har deltatt aktivt i diverse bransjesamarbeid og i ulike fagnettverk som Grønn anleggssektor. Denne bakgrunnen passer svært godt for Grønn Byggallianse.

– Ketil har en bakgrunn, nettverk og kompetanse som gjør ham svært godt skikket til å lede anleggssatsingen vår. Vi vet at Ketil har bidratt i mange store anleggsprosjekter og at det var lagt planer for ham i å delta i flere større utbyggingsprosjekter. Vi er derfor svært glade for at han takket ja til å bli med på bærekraftslaget hos oss og lede anleggssatsingen vår, sier Katharina Bramslev, daglig leder i Grønn Byggallianse.

Tidligere i år inngikk Grønn Byggallianse en samarbeidsavtale med Statens vegvesen, Bane Nor og Nye Veier AS om å få til en økt innsats for bærekraftig utvikling i anlegg. I samarbeidet er det slått fast at BREEAM Infrastructure vil være et viktig verktøy for å måle forbedring.

På spørsmål om hva som nå blir viktigst å komme godt i gang med, svarer han at det blir en prioritering mellom mange gode formål:

– Det viktigste tenker jeg er å få samarbeidsprosjektet med «de 3 store» skikkelig i gang. Deretter er målet å skalere anleggssatsingen til å inkludere alle aktører som arbeider med anlegg, som kommuner, fylkeskommuner, Avinor, Statkraft og Statnett for å nevne noen, avslutter Søyland.

#anlegg #grønn byggallianse #ny på jobb
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0