Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Har åpnet anlegget på Jessheim

10/04/2024, 11:55
Har åpnet anlegget på Jessheim
Foto: Møller Eiendom
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Møller Eiendom har vært byggherre for bygget sammen med Stokke Industri AS. Bilanlegget er tegnet av Meinich Arkitekter og Betongmast Romerike har vært entreprenør.

Bygget for fleksibilitet i fremtiden

– Dette bygget utfordrer det tradisjonelle bilanlegget, både når det gjelder utforming og valg av bærekraftige løsninger. Vi håper prosjektet kan være med på å sette standarden for kommende prosjekter, sier Bjørn Glemmestad, prosjektdirektør i Møller Eiendom.

Det nye bilanlegget er utviklet som et modulsystem for blant annet å kunne konvertere arealer relativt enkelt mellom parkering, salgsareal, verksted, kontor og utlevering. Videre gjør det at bygget, med relativt enkle grep kan konverteres til annen type virksomhet, som handel og kontorvirksomhet, dersom dagens virksomhet i fremtiden ikke lengre blir leietaker i bygget. Anlegget er også forberedt for utvidelser med opptil to etasjer ekstra med det samme modulbaserte systemet.

Bærekraftige utviklingsgrep

Hovedbygget er utført i Energiklasse A, skal få miljøsertifiseringen BREEAM NOR Excellent og tilfredsstiller EUs taksonomikrav for bærekraftige bygg. På taket finner man et stort solcelleanlegg, som skal produsere 500.000 kWt årlig, noe som beregnet til å dekke ca halvparten av byggets totale energiforbruk. Anlegget er også et av de første hvor det benyttes gjenbruksvann i vaskehallene.  På uteområdene har man forflyttet deler av eksisterende skogbunn, som et ledd i å ivareta det biologiske mangfoldet.

Hovedbygget er på 12.000 kvm og består av salgshaller og mekanisk verksted på bakkeplan, organisert rundt et innvendig atrium, åpent over to etasjer. I plan 2 er det kundelounge, utleveringsrom for nye biler, klargjøringsverksted, bruktbilavdeling og sosiale funksjoner. Glasstaket over atriet gir dagslys til arbeidsplassene og fungerer som driftssentralen i anlegget. Her forbindes alle funksjoner, kommunikasjon internt og mellom kunde og verksted.

Første etasje består av fire separate salgsavdelinger for Volkswagen, Volkswagen Nyttekjøretøy, Audi og Skoda. Etasjen rommer også et felles verksted for de fire merkene på rundt 3.000 kvadratmeter.

I tillegg til den nye forhandlerbutikken består det nye anlegget også av et lakk- og skadesenter og et dekkhotell på totalt ca 3 000 kvm.

Ytterveggene er kledd med malmfurukledning i en spilefasade. Bruken av synlige limtresøyler og bjelker fra Moelven som en del av råbygget gjør at bygget skiller seg ut fra tradisjonelle bilanlegg. Ifølge de ansatte er den utstrakte bruken av tre med på å øke både trivsel og luftkvaliteten i det nye bygget.

Daglig leder hos Møller Bil Jessheim, Kate Skaug Nilsen, er svært godt fornøyd med de nye lokalene:

– Vi er veldig stolte av få lov til å jobbe i Norges flotteste bilanlegg! Dette er et stort løft for Møller Bil Jessheim, men også et solid løft for arbeidsmiljøet – og ikke minst for kundeopplevelsen.

#jessheim #møller eiendom
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0