Byggeindustrien Arkitektur
1 minutt lesetid

Haukeland sjukehus holdeplass fikk designpris

4/03/2024, 12:05
Haukeland sjukehus holdeplass fikk designpris
" Bergens nye katedral", skriver juryen i Design og arkitektur Norge (DOGA) om Haukeland sjukehus holdeplass.
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Det er noe storslagent ved den underjordiske holdeplassen Haukeland sjukehus som gjør at den med rette kan kalles Bergens nye katedral, skriver juryen i Design og arkitektur Norge (DOGA).

Det anerkjente DOGA-merket for det beste innen norsk design og arkitektur er tildelt Bybanen Utbygging sammen med samarbeidspartnerne Veidekke, Sweco Norge, 3RW Arkitekter, lysdesignbyrået Light Bureau samt Smedsvig Landskaparkitekter.

– Det er stor stas at prosjektet vinner en slik utmerkelse. Det har vært et langt og godt samarbeid mellom ulike fag, byggherre og entreprenør, så her er det mange som fortjener honnør. Haukeland holdeplass er en stor suksesshistorie, med tanke på at det er laget et svært godt byggverk med god arkitektur midt i en av de mer krevende plasseringene en kan finne. Vi er stolte av å ha vært fagansvarlig for landskapsarkitektur, sier Karl-Magnus Forsberg Eikeland.

#3rw arkitekter #bybanen bergen #doga #haukeland universitetssjukehus #light bureau #smedvig landskapsarkitekter #sweco #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0