Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Helelektriske grunnundersøkelser i Kristiansand

19/10/2022, 13:30
Helelektriske grunnundersøkelser i Kristiansand
Nylig ble det gjennomført helelektrisk grunnundersøkelser i Kristiansand | Foto: Multiconsult
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Så vidt vi kjenner til er det første gang i verden at en geoteknisk borerigg bruker batteri som energikilde. Vi er veldig fornøyd med nå å være i gang med helelektriske grunnundersøkelser som er utslippsfrie og fører til mye mindre støy for nærmiljøet, sier Vidar Baafjord, seksjonsleder for grunnundersøkelser i Multiconsult i en pressemelding.

Tilnærmet utslippsfri i drift

En ny barnehage på Øvre Slettheia i Kristiansand skal være en utslippsfri byggeplass og det er i forbindelse med dette prosjektet de helektriske geo- og miljøtekniske grunnundersøkelsene ble gjennomført. Multiconsults hybridrigg, GM 100 GT Hybrid, kan kobles direkte på byggestrøm eller elektrisk batteri, og kan også bruke kjøres på biobasert drivstoff. Boreriggen er dermed tilnærmet utslippsfri i drift, og har satt en ny standard for anleggsmaskiner.

– Vi ønsker å være med på å utvikle hele næringen, og i dette tilfellet geotekniske undersøkelser, i en mer bærekraftig retning. Nå har vi testet ut løsningen med å utføre geotekniske undersøkelser med borerigg drevet av batteri, og det gjør det enda enklere å tilby denne løsningen til alle andre som vil gjennomføre slike undersøkelser på den mest miljøvennlige måten, sier Ole Aabel Tryggestad, avdelingsleder for geo datafangst i Multiconsult.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0