Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Ikke bare et bygge- men også et kulturprosjekt

3/01/2024, 09:00
Ikke bare et bygge- men også et kulturprosjekt
Foto: Øystein Leth
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Dette er ikke bare et byggeprosjekt, men også et kulturprosjekt. Vi skal bygge kulturen i Redningsselskapet og skape en møteplass for alle ansatte og frivillige i hele landet. Det skal også være et sted vi møter publikum gjennom våre aktiviteter og kurs, og det skal være et sted hvor resttiden utover det vi bruker selv skal være tilgjengelig for andre som undervisningssted eller møtested for ulike anledninger, sier en entusiastisk direktør for prosjekter, Martin Fuhr Bolstad i Redningsselskapet. Han har vært med på den spennende «reisen» som utbyggingen har vært, siden prosjektet startet i 2014.

Samler alt i Horten

RS Noatun ligger på området der det tidligere har vært sjørednings- og brannvernskole. Før arbeidet med det helt nye anlegget startet ble området grundig sanert av tidligere eier. Til våren skal alt være klart med at Redningsselskapets hovedkontoret flytter fra Lysaker til de splitter nye kontorbygget som nå er under oppføring.

– Kurs og konferansedelen er bygget og utvides også nå. Vi har totalt 50 dobbeltrom, men alle med 2 ekstra senger. Dette gir totalt 200 sengeplasser.

I tillegg bygges en idrettshall og et basseng med teknisk utrustning som vifter og bølgemaskin, til å gjennomføre Redningsselskapets kursvirksomhet med både dykkersertifisering, øvelse på helikopterredning og en rekke andre simulerte situasjoner, forteller Martin Fuhr Bolstad.

Massivtre

Anlegget er gjennomgående bygget med massivtre og en del av konstruksjonene er også i limtre, blant annet den nye hallen. Materialvalget er helt bevisst. Da byggingen startet i 2016 var dette ikke et så vanlig materiale som det er i dag, på denne typen anlegg. I tillegg til et miljøtilpasset materialvalg er det også vektlagt tiltak innenfor energi og oppvarming med både varmebrønner og solceller.

Godt samarbeid

Budsjetter og tidsplan har vært fulgt og Martin Fuhr Bolstad er tydelig i årsaken til det:

– Vi har kjørt en samspillsmodell med totalentreprenøren Betonmast og all ære til dem for den jobben de har gjort. Vi har arbeidet sammen siden 2015 og bygd tillitt, en suksessfaktor, avslutter prosjektdirektøren.

#horten #redningsselskapet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0