Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Innovativ næringsklynge for bygg- anlegg-, og eiendomsbransjen

30/12/2022, 08:55
Innovativ næringsklynge for bygg- anlegg-, og eiendomsbransjen
Illustrasjon: 3D Estate / Link arkitektur
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Construction City får 4500 arbeidsplasser, og har en visjon om å skape den ledende destinasjonen for verdiskapende samhandling. Små og store virksomheter på tvers av næringen skal samlokaliseres, og gjennom samarbeid og samhandling skal innovasjons- og konkurransekraften løftes for en hel næring.

Bygg som skal legge til rette for samhandling

Bygget skal være den den fysiske rammen for samhandling og samarbeid. Inngangspartiet Glasshallen skal være et naturlig samlingspunkt for alle i bygget, samt besøkende og beboere i nærmiljøet. Her er målet at tidligere konkurrenter og nye samarbeidspartnere av alle størrelser møtes.

Bygget skal blant annet ha ulike møteplasser, sosiale soner, auditorium, kafeer og restaurant tillegg til klassiske kontorplasser og et kontorfelleskap som vil romme opp til 800 arbeidsplasser. Bygget skal også kunne brukes til lanseringer og konferanser, og på toppen av bygget er det planlagt skybar og en stor takterrasse.

Samarbeid står sentralt i byggeprosessen

– Samarbeid og samhandling er et stikkord for konseptet, og det er også tatt inn i byggeprosessen, forteller prosjektsjef Gunnar Irby i Construction City Eiendom.

– Her har vi jobbet sammen med entreprenørene AF Gruppen og Betonmast fra dag én. Vi har samarbeidet om å utforme prosjektet og ser stor effekt av dette, det gir alle større eierskap å komme inn i prosessen tidlig. Vi har også god effekt av dette når vi jobber med blant annet med sikkerhet på byggeplassen, og kvalitetssikring av arbeidet som gjøres. Vi skal jobbe som en gjeng og fremstå som en gjeng i Construction City, avslutter Gunnar Irby.

Denne og flere artikler om spennende prosjekter innenfor bygg og anlegg kan du lese mer om neste nummer av IndustryRadar som publiseres i januar 2023.

#af gruppen #betonmast #construction city #obos
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0