Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Konkurs i Norge

31/05/2024, 10:28
Konkurs i Norge
Et av XTM Byggs tidligere gjennomførte prosjekter i Norge. Foto: XTM Bygg.
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Storkonkurs for betongentreprenør

Selskapet har også virksomhet i Latvia og Sverige, som ikke påvirkes. Derimot opplever selskapet i Sverige enorm vekst og har problemer med å skaffe arbeidskraft ifølge vårt søstermagasin Branschaktuellet.

– Vi har nå signert noen virkelig store prosjekter i Sverige som er nesten de største i XTMs historie, og fem-seks mellomstore prosjekter, sier Toms Apinis, salgssjef i XTM Bygg til Branschaktuellt.

Og nå trenger de ansatte. For selv om det norske datterselskapet XTM Bygg AS på Romerike nylig gikk konkurs og kan bistå med noen ansatte – er det ikke nok.

– Det betyr at det er nødvendig å finne hjelp i form av arbeidskraft fra underleverandører eller å leie inn ekstern arbeidskraft. Nå i denne situasjonen i Norge har vi plutselig fått ca 90 arbeidere og 4 veiledere som kan hoppe direkte inn i prosjektene i Sverige. Vi er fortsatt på utkikk etter 4 arbeidsledere og minst 30-40 arbeidere til å jobbe i Sverige, sier Toms Apinis.

Flere av prosjektene er allerede i gang, som bygging av betongsiloer i Södertälje og deler av Stockholm. Den startet i desember i fjor og forventes ferdigstilt i juni i år. Seniorfabrikken, en batterikomponentfabrikk, forventes å stå ferdig i høst, og et stort serverlager i Västerås ble nylig startet og skal stå ferdig i midten av neste år.

– Samtidig har vi 4-5 industrilagre å bygge rundt om i Sverige og 4-5 bolighus rundt Stockholm, sier Toms Apinis.

#sverige #xtm bygg as
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0