Eiendom
3 minutter lesetid

Deloitte forlenger kontrakten med Braathen

20/03/2023, 12:46
Deloitte forlenger kontrakten med Braathen
Foto: Deloitte.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Deloitte har gjennom de siste 10 årene skapt en sterk identitet gjennom «Deloittehuset» i Dronning Eufemias Gate 14. I dag ble forlengelse av leiekontrakten med Braathen Eiendom signert.

– Vi er godt fornøyd med å fortsette vår leieperiode her i Bjørvika. Ikke bare er det en sentral beliggenhet, men kontorfasilitetene og hvordan bygget møter alle miljømessig krav var avgjørende da vi signerte ny leieperiode, sier Sjur Gaaseide, CEO i Deloitte.

Deloitte og Braathen Eiendom har signert en ny leieperiode ut 2035 for det ikoniske bygget i Bjørvika på ca. 15.000 kvm. Begge parter trekker frem et svært godt samarbeid gjennom et leieforhold som har vart siden 2013, og ser frem til å fortsette og videreutvikle dette i tiden fremover.

– Deloitte er et verdensledende kompetanseselskap, og en svært viktig leietaker for Braathen Eiendom – ikke bare fordi leieforholdet er stort, men fordi vi er opptatt av å tiltrekke oss selskaper som er ledende innen sitt område, og som er godt rustet for fremtiden. Det er en stor glede for oss at de har valgt å bli i bygget i en ny og lang leieperiode ut 2035, sier Ingrid Elisabeth Moe, daglig leder i Braathen Eiendom.

Deloittehuset scorer høyt på miljø

Allerede under oppføringen av bygget ble det investert i energieffektive og arealeffektive løsninger, tilpasset fremtidens bruk. Bygget som er tegnet av Snøhetta, har nå fått karakteren «Excellent» i henhold til miljøsertifiseringsverktøyet BREEAM-in use.

– Sertifiseringen som blant annet vurderer byggets energiforbruk, vannforbruk, robusthet, innemiljø og tilgjengelige transportmuligheter, viser at bygget er godt rustet for fremtiden. Bygget er fra 2013, og det har i hele levetiden vært et høyt fokus på energieffektive løsninger og god oppfølging av byggets forbruk fra både Deloitte og Braathen Eiendom sin side, sier Moe.

Kontorbygget, som gjennom sin karakteristiske fasade er et landemerke i Oslo, har vært med på å gi Deloitte en sterk og synlig identitet. Byggets særpregede arkitektur står seg godt og det er godt vedlikeholdt, men det er behov for en innvendig revitalisering for å bedre tilpasse bygget til dagens og fremtidens bruk.

Gjenbruk og bærekraft står sentralt under oppussingen. Valg av nye materialer og overflater skal stå seg over lang tid, og ha lite fotavtrykk og eksisterende materialer søkes ombrukt i prosjektet eller på andre lokasjoner.

– Vi har tyvstartet prosjektet ved at vi i 2022 bygde et flott og stort inngangsparti. Den nye resepsjonen er blitt en stolthet for bygget, gårdeier og brukerne. Her er det brukt mye norske og gode kvaliteter, og den varme materialpaletten som er innført i resepsjonen vil nå bli videreført oppover i de andre etasjene, sier Moe.

Braathen Eiendom var tidlig ute med å satse på Barcode og Bjørvika, og eier tre store bygg i Barcode-rekken.

– Den nye avtalen med Deloitte er et bevis på at satsingen var riktig. Bjørvika har etablert seg som en fremtidsrettet og attraktiv bydel, og vi opplever stor tilgang på bedrifter som ønsker å ha sin lokasjon her, sier Moe.

#braathen eiendom #deloitte
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0