Byggeindustrien Kontor
2 minutter lesetid

Veksthuset – nytt bygg i Urtekvartalet

2/01/2024, 09:42
Veksthuset – nytt bygg i Urtekvartalet
Illustrasjon: A-Lab
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Målet med utbyggingen fra utbygger og byggherre Eiendomsspar AS er at: «Urtekvartalet skal bli mye mer enn en samling av kontor- og høyskolebygg. Vi håper at det også blir et nytt kraftsenter for innovasjon og nyskaping, samtidig som det blir et sosialt samlingspunkt hvor brukerne blir igjen etter arbeids- og studietid. Vi håper at gjennomtenkte og inspirerende arealer, både inne og ute, skal bidra til å gjøre Urtekvartalet til en ny destinasjon i Oslo.»

Plass til 2000 studenter og 2000 kontorarbeidsplasser

Fabrikken er undervisningssted for 2000 studenter fra Høyskolen i Kristiania som flyttet inn i 2021. Drivhuset er et mindre bygg som skal være klar i 2025 og det største bygget er Veksthuset som skal være klart sommeren 2024. Urtekvartalet skal ha plass til 2000 kontorarbeidsplasser. I tillegg får bygget spisesteder, servicefunksjoner som et bygg trenger og takterrasse.

Sosialt bærekraftig

Det er A-lab som har tegnet hele prosjektet og arkitekt Odd Klev forteller om samarbeidet:

– Dette har vært et spennende og inspirerende prosjekt. Byggherren har hatt klare tanker om innholdet og vært enormt engasjert, særlig i forhold til de nye naboene dette prosjektet får, og som var her før oss. De har kjørt delprosjekter i prosessen og har involvert for eksempel Frelsesarmeen og de som bruker tilbudene deres. Det er veldig inspirerende å være med på noe der sosial bærekraft er så sentralt, det er superviktig når vi bygger en by.  Bærekraft og CO2 er viktig i alle byggeprosjekter. Vi har også hatt godt samarbeid med totalentreprenøren Vedal entreprenør. Gode relasjoner i prosessen er veldig inspirerende!

Levende kvartal

– Området transformeres fra et «dødt» parkeringshus til et levende kvartal der det skal være liv og aktivitet, Men det skal bli noen parkeringsplasser. Det bygges nemlig egne store parkeringskjellere under bakken som i tillegg til å ha plass til biler skal gi trygg sykkelparkering til 1000 sykler, avslutter Odd Klev.

#a-lab #eiendomsspar
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0