Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Kontrakter tildelt i Drammen Helsepark

24/05/2024, 09:00
Kontrakter tildelt i Drammen Helsepark
Raymond Sjølund, Ann-Elin Thunhaug og Pål Dankertsen
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Første byggetrinn huser blant annet et hotell over ni etasjer med 220 rom, næringslokaler og bygulv. Hele 19 000 kvadratmeter skal stå klart til åpning i juni 2026. En solid prosjekt- og byggeledelse er et vesentlig suksesskriterium, og nå er også denne kompetanse på plass på Brakerøya.

Kontrakten på prosjekt- og byggeledelse gikk til Prodecon, som har solid kompetanse og erfaring fra lignende ambisiøse eiendomsutviklingsprosjekter, mens ansvaret for de høyteknologiske installasjonene gikk til HRP som har avdelingskontor i Drammen.

–  Vi er veldig glade for at Prodecon og HRP er ombord i Drammen Helsepark! Etter en bred tilbudsrunde var de riktig leverandører de de hadde kompetansen og erfaringen vi trenger. Vi ønsker dem varmt velkommen ombord, sier administrerende direktør Gøril Bergh i Drammen Helsepark.

Byggetrinn 1 består blant annet av et hotell over ni etasjer med 220 rom. Prodecons Pål Dankertsen har lang erfaring fra suksessrike hotell-prosjekter, en kompetanse som lå tungt på vektskåla i vurderingen. Med på laget har han Endre Heggelund på byggeledelse. Fra HRP skal ITB-ansvarlig Raymond Sjølund ha ansvaret for å sikre høy kvalitet i alle integrerte tekniske bygningsinstallasjoner.

– Eiendomsutvikling er i dag tungt koblet mot komplekse tekniske installasjoner. Solid kompetanse på systemintegrasjon er derfor en avgjørende suksessfaktor. I tillegg er det hyggelig at vi fant den beste kompetansen på feltet lokalt her i Drammen, sier senior prosjektleder i Drammen Helsepark, Ann-Elin Thunhaug.

Prodecon har hatt prosjektledelsen på flere ambisiøse hotell-utbygginger, blant annet Quality Hotell i Harstad, Kysten Hotell og Scandic Syv Søstre.

– Å bygge hoteller er nesten en egen divisjon innenfor eiendomsutvikling. Bred og solid erfaring fra prosjekter som har lykkes på flere kriterier, er en suksessfaktor vi har lagt stor vekst på i vurderingen, sier Thunhaug.

Prodecon og HRP har begge lenge sendt lange blikk etter Drammen Helsepark og Brakerøya, hvor Norges tredje største eiendomsutviklingsprosjekt nå pågår.

– Det er vel ingen i vår bransje som ikke ønsker å være del av en så ambisiøs utbygging som det som skjer på Brakerøya nå. I tillegg til å være Norges tredje største eiendoms-prosjekt totalt sett, skal det bygges en helt ny helsebydel her. Vi gleder oss til å ta fatt på jobben, sier prosjektleder Pål Dankertsen fra Prodecon.

#brakerøya #drammen #drammen helsepark #hrp #lier #lierstranda #prodecon
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0