Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Kranselag på storbygget

3/06/2024, 08:00
Kranselag på storbygget
Foto: Statsbygg
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Arbeidslaget fra HENT, som har støpt råbygget, ble hyllet av alle de frammøtte fra byggeprosjektet med musikk, trampeklapp og bølgen. Under markeringen onsdag 29. mai takket prosjektdirektør Per Roger Johansen i Statsbygg alle for godt utført arbeid, og presiserte samtidig kor viktig det er med sikkerhet på byggeplassen.

– Vi kan være stolte av å ha ferdigstilt grunnarbeidet og hele råbygget på nesten 100 000 kvadratmeter, i tillegg til store deler av taket og fasaden, sa Johansen:

– Vi har hatt stort fokus på sikkerhet heile vegen, noe som har gitt gode resultater. Det skal vi videreføre når vi ferdigstiller resten av bygget.

Prosjektleder for råbygg og fasade i HENT, Torgeir Lonar, la vekt på størrelsen på arbeidet som er utført så langt. Da siste støp var ferdig, var det gått med 60 000 kubikkmeter lavkarbonbetong og 7 millioner kilo armeringsjern, like mye jern som i Eiffeltårnet. På det meste var det mer enn 100 betongarbeidere i arbeid, fra 40 ulike nasjoner.

Det blei servert pølser og hamburgere fra grillen, med kake og kaffe til dessert. Etter talar og servering fikk alle med seg ei lita gave på veg tilbake til byggeplassen. Markeringa følger en lang tradisjon i Statsbygg med å arrangere kranselag for store byggeprosjekt, en tradisjon som går heilt tilbake til 1600-talet i deler av Europa.

#hent #kranselag #livsvitenskapsbygget #statsbygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0