Byggeindustrien Kultur
1 minutt lesetid

Her bygges Sarpsborgs nye bibliotek

23/05/2022, 14:26
Her bygges Sarpsborgs nye bibliotek
Det nye biblioteket skal bli ferdig i november 2023. Foto: Plus arkitektur og Rodeo arkitekter.
Magnus Kvandal Magnus Kvandal
Like 0

Biblioteket i Sarpsborg skal få et 1 800 kvadratmeter stort tilbygge, samtidig som den eksisterende bygningen skal renoveres. Byggarbeidet starter opp i august og ventes stå ferdig i november 2023.

NCC utfører byggearbeidet. Kontrakten, verdt 70 millioner kroner, ble signert den 19 mai. Det nye biblioteket er utformet i et samspill mellom Plus Arkitektur, Rodeo Arkitektur, NCC og Sarpsborgs kommune.

– Vi har benyttet vår totale kompetanse for å utvikle og planlegge nye Sarpsborg bibliotek. Det har gitt et prosjekt som vi ser frem til å starte opp, sier Roger Nygård, leder for NCC Building Norge, i en pressemelding.

Den nye bygningen blir konstruert med omfattende bruk av trematerialer. Bæresystemet blir i limtre, dekker og deler av ytterveggene oppføres i massivtre. Også i heissjakt og trapper vil det bli brukt massivtre.

Prosjektet har krav på seg at oppnå klassifiseringen ”Very good” ifølge miljøsertifiseringssystemet  Breeam-nor. Det er midt på skalaen – under ”Pass” og ”Good”, men ikke like bra som ”Excellent” eller ”Outstanding”.

Man har også en ambisjon om en CO2-reduksjon av klimagassutslipp på minimum 40 prosent, skriver NCC.

#bibliokek #ncc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0