Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Nå er den åpen for publikum

13/02/2024, 11:48
Nå er den åpen for publikum
Foto: Finn Ståle Felberg
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Dette er en stor dag for Oslo-idretten, på Valle Hovin ligger alt til rette for nye gode skøyteopplevelser, enten du er mosjonist, spiller bandy eller går hurtigløp, sier byrådsleder, Eirik Lae Solberg, – før han ledet an den historiske åpningsrunden, tett fulgt av barn og voksne i alle aldre.

Vi er på historisk grunn, for selv om Valle Hovin Stadion er et helt nytt skøyteanlegg, så viderefører vi over femti år med skøytehistorie i Oslo når vi i dag åpner Valle Hovin Stadion, sier administrerende direktør i Oslobygg, Eli Grimsby

Det nye anlegget består av et nytt topp moderne og energi-effektivt kunstis-anlegg, 400 meters bane for hurtigløp på skøyter, bandybane, nytt grønt uteområde med treningsapparater samt tribuneplass med kapasitet til 1500 tilskuere.

Bystyret i Oslo vedtok i desember 2020 å bygge nytt skøytestadion. Et drøyt år senere startet byggearbeidene og i slutten av desember 2023 ble stadion ferdigstilt. Byggearbeidet har vært gjennomført fossilfritt, med både elektriske og fosilfrie maskiner og med egen dedikert ladestasjon på området. En delvis elektrisk maskinpark har betydd mindre støy for de på byggeplassen, naboer og andre berørte av prosjektet.

Byggeprosjektet inkluderer driftsteknisk område med garasje for drift, og har i tillegg forberedt en fremtidig mulighet for å bygge tak over anlegget.

#oslo #oslobygg kf #valle hovin
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0