Eiendom
2 minutter lesetid

Nå får bygget nytt navn

18/04/2024, 09:00
Nå får bygget nytt navn
Lyset på for fotohuset DEICH Foto: Lars Petter Pettersen
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Vi vil vise at folk kan begynne å glede seg allerede nå. Vi lover å ta godt vare på det klassiske bygget som mange har et nært forhold til. Samtidig skal vi skape et helt nytt samlingspunkt, med foto som ramme, sier Siri Løining, konsept og utviklingssjef for Deich i Møller Eiendom. 

Møller Eiendom kjøpte det gamle biblioteksbygget på Hammersborg av Oslo kommune i 2020. Da hadde Deichman allerede flyttet til Bjørvika. I tiden etter overtakelsen jobber Møller tett med arkitekter og Byantikvaren for å gi huset nytt liv som byens store fotohus, med museum, restauranter, møtesteder og rom for foto i alle former.             

– Vi jobbet lenge med å finne et helt nytt navn. Til slutt ga det seg egentlig selv. Huset har allerede en sentral plass i Oslo, i historien og i folks hjerter. Det skal selvsagt være med når vi nå skal bytte ut bøker med bilder. Navnet Deich er akkurat passe lokalt og internasjonalt, historisk og fremtidsrettet. Og det er veldig gøy å gjenbruke det gamle skiltet, med nytt lys i de originale bokstavene, sier Løining.

Nytt liv til gamle bokstaver

Fasadeskiltet med det gamle navnet «Deichmanske bibliotek» har vært preget av et langt liv på sørveggen av bygget. Tidlig i våres ble de første fem bokstavene forsiktig løftet ned, møysommelig pusset opp og reinstallert med nye lysrør. Nå lyser «DEICH» i rødt ned på byggeplassen til det nye regjeringskvartalet og over byen, som et tegn på hva som er i vente.

Når dørene åpner i 2027, vil Deich huse en av Norges største fotosamlinger, Møllersamlingen, i tillegg til et nytt fotomuseum. Museet vil inneholde utstillinger fra alt fra internasjonale stjerner til nye, norske talenter. Hele 14.000 kvadratmeter skal fylles med alle former for foto, fra kunst til historiske bilder og pressefoto, i tillegg til spisesteder, møte- og eventlokaler. Fotohuset Deich vil få uteservering rundt hele bygget, som en forlengelse av den nye Regjeringsparken.

#deich #deichmanske #oslo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0