Byggeindustrien Kultur
2 minutter lesetid

Peab bygger nytt folkebad i Leknes for Vestvågøy kommune

19/12/2023, 08:13
Peab bygger nytt folkebad i Leknes for Vestvågøy kommune
Nye Vestvågøy folkebad. Illustrasjon: Longva Arkitekter
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Den 13. desember signerte Peab Bjørn Bygg og Vestvågøy kommune kontrakt for bygging av det nye folkebadet i Leknes. Prosjektet utføres som en totalentreprise med umiddelbar oppstart og planlagt ferdigstillelse mot slutten av 2025.

– Arbeidet med Vestvågøy folkebad er en kombinasjon av nybygg og renovering. Peab Bjørn Bygg vant konkurransen om samspill på konsept og vi har det siste året gjennomført et forprosjekt som nå er vedtatt bygget av kommunestyret, sier Nikolai Ryvoll, prosjektleder i Peab Bjørn Bygg.

Arbeidet omfatter et tilbygg med et areal på 2500 kvadratmeter, samt ombygging av den eksisterende bygningsmassen på 2300 kvadratmeter. I den opprinnelige svømmehallen fra 1974 skal det etableres nytt garderobeanlegg og foaje.

I tillegg til disse oppgraderingene vil det nye tilbygget blant annet inneholde et konkurransebasseng, opplærings- og terapibasseng, stupetårn, sklie samt en velværeavdeling med boblebad, kaldkulp og badstue. 

– Det nye folkebadet skal bli en samlingsarena med tilbud, aktiviteter og rekreasjonsmuligheter for alle aldersgrupper. Dette vil bli et sentralt møtested til glede for innbyggerne i kommunen, og vi ser fram til det videre samarbeidet med Peab, sier Ove Berg, prosjektleder i Vestvågøy kommune.

Peab Bjørn Bygg vil i stor grad benytte egne fagarbeidere og lærlinger, spesielt innen betong og tømmerfagene.

– Vi er stolte over å bygge det nye folkebadet. Det vil bidra til økt livskvalitet for innbyggerne i Vestvågøy og vil samtidig kunne ha positive ringvirkninger for andre næringer i kommunen, sier Trygve Nilsen, distriktssjef i Peab Bjørn Bygg.

Folkebadet i Leknes vil legge til rette for svømmeopplæring for barn, tilby tilrettelagt aktivitet for de med spesielle behov, og bli en attraksjon for lokalbefolkningen og tilreisende i Lofoten.

– Prosjektet med å bygge det nye folkebadet er av stor betydning for Peab, og det er et uttrykk for vår forpliktelse som lokal samfunnsbygger. Vi ser frem til å skape et moderne og funksjonelt badeanlegg, avslutter Arild Østgård, administrerende direktør i Peab Bygg Norge.

#leknes #lofoten #peab #peab bjørn bygg #vestvågøy kommune
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0