Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Vikingtidsmuseet får montrer i verdensklasse

24/02/2023, 08:15
Vikingtidsmuseet får montrer i verdensklasse
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Det italienske selskapet har god erfaring med å vise fram norske kunst og kulturgjenstander på best mulig måte. For noen år side vant de òg konkurransen for montrene til det nye Nasjonalmuseet.

– Vi gleder oss til å jobbe videre sammen med ekspertene i Goppion. Statsbygg kjenner firmaet godt etter et svært bra samarbeid om montrene som er i bruk på Nasjonalmuseet, og vet at de leverer i verdensklasse. Denne kontrakten gir de beste forutsetningene for å bevare samlingen til Kulturhistorisk museum for framtidige generasjoner, sier prosjektsjef i Statsbygg, Lars Christian Gomnæs.

Statsbygg lyste ut konkurransen for montrene til Vikingtidsmuseet internasjonalt i 2021. Seks leverandører melde interesse. Tre av dem kunne vise til relevante referanseprosjekt av tilsvarende størrelse og kvalitet, og ble prekvalifisert.

Statsbygg har gjennomført en omfattende forhandlingsfase med de tre leverandørene, og blant annet dratt på flere referansebesøk til utlandet. Før jul tok Statsbygg imot de endelige tilbudene, som er vurdert på pris og kvalitet med kvalitet som det viktigste kriteriet.

– Goppion skiller seg særlig positivt ut når det kommer til montrene sin konstruksjon og forståelsen av oppdraget. Montrene de kan vise til å ha laget tidligere er både solide, holdbare, funksjonelle og estetiske, sier Gomnæs.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0