Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Levanger kommune selger attraktiv hotelltomt

10/05/2023, 08:06
Levanger kommune selger attraktiv hotelltomt
Foto: Levanger kommune
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Havneområdet i Levanger er under endring. Fra dagens småindustri bygges det opp en helt ny bydel med over tusen boliger. I områdereguleringen for området ligger det også ei hotelltomt. Den ønsker Levanger kommune å selge til den som kommer med den beste løsningen for hvordan et hotell skal se ut. 

Det er stort behov for større hotellkapasitet i byen. Flere senger vil trekke til seg arrangementer som i dag legges til Stjørdal eller Trondheim fordi det ikke er nok overnattingssenger i Levanger.

Hotelltomta ligger på Ravns plass på havna. Det er mulig å bygge inntil 50 meter i høyden på tomta langt høyere enn sementtårnet som sto på nabotomta til inntil for kort tid siden.

– I første omgang ønsker vi å prekvalifisere inntil fire grupperinger som får tid og penger til å kna sammen et godt hotellprosjekt. En vesentlig del av konkurransen er å finne noen som kan drive hotellet. Uten driver blir det ikke bygd noe hotell, sier næringssjef Håkon Okkenhaug i Levanger kommune.

De som er interessert har nå tiden fram til 16. juni på å lage grupperingen som kreves for å være med i den endelige konkurransen. Før sommeren skal det avgjøres hvem disse grupperingene er. Så brukes andre halvår til å finne løsningen før man konkluderer i konkurransen.

– Over lengre tid nå har det vært interesse fra flere parter om å få i gang salget av tomta. Det har vi nå klart å få til. Derfor er vi spent på hvor mange som synes dette er et attraktivt konsept, sier Okkenhaug.

#hotell #konkurranse #levanger
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0