Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Markedsledende finsk produsent bytter eiere

3/11/2022, 08:37
Markedsledende finsk produsent bytter eiere
Foto: Finelcomp
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

KAMIC Group AB har kjøpt alle aksjene i finske Finelcomp Oy. Selgerne er de to tidligere hovedeierne Juuri Partners og Stone Capital, samt en rekke privatpersoner og toppledere i selskapet.

Finelcomp utvikler og produserer et bredt spekter av elektriske skap for designere av koblingsutstyr og distribusjonssentre. Kundene befinner seg i Finland, Sverige og Norge, og elektroskapene brukes i industrivirksomhet samt i boliger og offentlige bygg. Selskapet produserer også komponenter og systemer for OEM-er i skogsindustrien og for installasjon av solcellepaneler.

Finelcomp ble grunnlagt i 1988 og er basert i Outokumpu i Øst-Finland hvor selskapet har mer enn 100 ansatte. Årlig omsetning er ca. EUR 22 millioner.» Finelcomp er markedsleder innen sitt forretningsområde i Finland og har også sterke posisjoner i Sverige og Norge. Dette er oppnådd gjennom langsiktig kundesamarbeid og konsekvent og god produktutvikling som manifesterer seg i smarte, fleksible og modulære produkter.

– Vi ser Finelcomp som et sterkt supplement til vår virksomhet innen nestet elektrisk teknologi i Norge og Sverige, og vi ønsker selskapet og dets ansatte hjertelig velkommen inn i KAMIC-familien, sier Fredrik Celsing, konsernsjef i KAMIC Group.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0