Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Bygg- og anleggsbransjen signerer klimaforpliktelser

2/06/2022, 15:11
Bygg- og anleggsbransjen signerer klimaforpliktelser
NCC var et av selskapene som undertegnet strakstiltakene på torsdagen. Foto: NCC
Magnus Kvandal Magnus Kvandal
Like 0

Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg lanserte på torsdagen sammen med Grønn Byggallianse et initiativ for å kutte klimagassutslippene i Norges bygg- og anleggsnæringener. Disse industrier står for hele 15 prosent av landets totale klimautslipp, ifølge foreningen.

De siste tre årene har utslippene heller ikke gått ned, selv om flere aktører har oppnådd tydelige reduksjoner, skriver NTB.

Blant strakstiltakene, som i dag ble signert av blant andre Skanska, Backe Eiendom og NCC, inngår blant annet klimaregnskap for materialer og et mål om at klimagassutslippene i byggeprosjekter skal kuttes med minimum 20 prosent.

Eirik Gjelsvik, styreleder i Entreprenørforeningen, sier til NTB at klimagassutslipp i bygg og anlegg må halveres på mindre enn åtte år dersom klimamålene skal oppnås.

Kari Sandberg, administrerende direktør i foreningen, etterlyser også strengere tiltak fra politikerne.
– Vår bransje tar samfunnsansvaret, og vi ønsker strengere klimakrav fra byggherrer og myndigheter. Nå må myndighetene på banen for å få med hele bygge- og anleggsnæringen og ikke overlate oppgaven til de som nå går foran, det er avgjørende for å nå klimamålene, sier hun til NTB.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0