Byggeindustrien Bolig
2 minutter lesetid

Sju nye ministre og et nytt departement

16/10/2023, 12:13
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Her er de nye statsrådene:

Kari Nessa Nordtun (37) var ordførere for Arbeiderpartiet i Stavanger fram til valget i år. Hun overtar som kunnskapsminister etter Tonje Brenna.

Karianne Tung (39) var stortingsrepresentant fra 2013–2017 for Sør-Trøndelag. Fram til i dag har hun vært daglig leder for Trondheim Tech Port. Hun blir digitaliserings- og forvaltningsminister i et nytt departement.

Cecilie Myrseth (39) har vært på Stortinget siden 2017. Hun blir fiskeri- og havminister etter Bjørnar Skjæran.

Andreas Bjelland Eriksen (31) kommer fra oppdraget som statssekretær i Olje- og energidepartementet. Han blir klima- og miljøminister etter Espen Barth Eide.

Erling Sande (45) overtar plassen til Sigbjørn Gjelsvik i Kommunal- og distriktsdepartementet. Han har vært ti år på Stortinget for Senterpartiet.

Dette er statsrådene som bytter departement:

Tonje Brenna (35) tar over for Marte Mjøs Persen som arbeids- og inkluderingsminister. Hun har vært kunnskapsminister siden 2021 og tidligere rådgiver på Statsministerens kontor og i Justisdepartementet. Hun har lang karriere i Arbeiderpartiet og var en av de som overlevde terroraksjonen på Utøya i 2011.

Espen Barth Eide (59) har vært klima- og miljøminister og blir nå utenriksminister. Han er statsviter og tidligere diplomat, og har lang fartstid i partiet. Har han tidligere vært både utenriksminister og forsvarsminister i Stoltenberg-regjeringene.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0