Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Moelven Byggmodul AB i Kil varsler oppsigelser

16/05/2023, 07:05
Moelven Byggmodul AB i Kil varsler oppsigelser
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Det er selvfølgelig veldig trist å måtte gi denne beskjeden til våre dyktige medarbeidere. Tidene er krevende, og vi måtte også ty til oppsigelser i januar i år. Siden den gang har ordresituasjonen forverret seg, og derfor må vi nå ta dette triste skrittet, sier Henrik Asp, konsernsjef i Moelven Byggmodul AB.

Mandag morgen fikk de ansatte ved Moelven Byggmodul i Kil informasjon om varselet, som også har vært gjenstand for fagforeningsforhandlinger. Totalt kan inntil 25 ansatte bli berørt av oppsigelse.  

– Vi har gått fra å ha en høyere etterspørsel enn normalt etter mannskapsbrakker til nå å ha en kraftig redusert etterspørsel i dette segmentet. Dessverre er det nødvendig å tilpasse produksjonen til den markedssituasjonen vi nå står overfor. Konsekvensen er at vi må gi dette varselet, og det er selvfølgelig veldig trist, sier Henrik Asp.

Fortsatt god etterspørsel i andre produktsegmenter

Moelven Byggmodul ABs øvrige produktsegmenter, som utleiemoduler, boliger og prosjekter, har fortsatt en mer stabil etterspørsel.  

«Våre salgs- og forretningsutviklingsteam jobber også med en rekke andre avtaler som vi håper å kunne fullføre i løpet av året,» sier Henrik Asp.

Om Moelven Byggmodul AB

Moelven Byggmodul er i dag Skandinavias ledende produsent av industriproduserte byggmoduler i tre. Selskapet har i dag 530 ansatte og en omsetning på ca. 1,7-1,8 milliarder svenske kroner. Kundene er i hovedsak private og offentlige utbyggere samt mange utleiefirmaer. Moelvens svenske produksjonsanlegg for modulproduksjon i tre ligger i Kil, Säffle og Torsby.

#moelven byggmodul #värmland
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0