Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Nå blir det ny skole

21/02/2024, 13:30
Nå blir det ny skole
Det nye skolebygget Skanska nå skal bygge på Hitra vil gi helt nye muligheter for både lærere og elever, og utearealene vil også bli bedre tilpasset barnas behov. Arkitekturen er signert Henning Larsen Arkitekter
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Nye Fillan skole er en samspillsentreprise hvor det skal oppføres ny barne- og ungdomsskole for 390 elever, med en kontraktssum på 236 millioner eks. mva.

Det gamle skolebygget rives etter påske 2024, og den nye skolen bygges på samme tomt. Undervisningen vil skje i brakkeskole som rigges av UCO mens byggingen pågår. Ferdigstilling av skolebygget skjer til jul i 2025, mens utearbeidet blir komplettert i løpet av vår og sommer 2026.

– Vi takker for tilliten og ser frem til å realisere et viktig prosjekt for hele lokalsamfunnet på Hitra, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for Skanskas byggevirksomhet i Norge.

Stort lokalt engasjement

Den nye skolen ble vedtatt etter mange års engasjement blant innbyggerne på Hitra, og er svært etterlengtet blant barn, unge og foreldre i kommunen. Realiseringen av nye Fillan skole er det største økonomiske løftet Hitra kommune har tatt, og vil sikre den fleksibiliteten som trengs for å tilpasse skolen til fremtidens behov.

– Vi har et motivert team på oppgaven, som gleder seg til å ta prosjektet videre til gjennomføringsfasen, sier en entusiastisk regiondirektør i Skanska, Trond Krogstadmo. Han er klar for å posisjonere Skanska for flere oppdrag i distriktet i tiden som kommer.

#fillan skole #hitra kommune #skanska #trøndelag
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0