Byggeindustrien
2 minutter lesetid

NCC bygger Stovner bad for Oslobygg KF

23/06/2023, 07:08
NCC bygger Stovner bad for Oslobygg KF
Illustrasjoner: Nuno Arkitektur.
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

​- Vi vet at det er mange som gleder seg til et nytt badeanlegg på Stovner, og vi er svært fornøyde med å starte opp byggearbeidene. Dette er et etterlengtet badeanlegg som vil heve kvaliteten og kapasiteten på badetilbudet i Oslo, og gi gode muligheter for svømmeopplæring, trening, konkurranser og lek, sier direktør Eli Grimsby i Oslobygg KF.

NCC, Oslobygg KF, Nuno Arkitektur og øvrige rådgivere har siden mai 2022 jobbet i samspill med å utvikle prosjektet. Det har ledet til et solid planlagt prosjekt, og arbeidet starter nå med å bygge et helhetlig og moderne badeanlegg til Oslos befolkning.

– NCC har lang erfaring og spisskompetansen som kreves for å lede denne typen prosjekt til et solid sluttresultat. Vi ser derfor frem til å realisere Stovner bad sammen med Oslobygg KF, sier Roger Nygård, leder for NCC Building Norge.

Det nye badeanlegget blir på 8630 m2, med et hovedbasseng på 25x21meter og 8 svømmebaner. Det skal det også bygges stupebasseng, barnebasseng, familie-basseng, varmtvannbasseng/opplæringsbasseng, boblebad, vannsklie, varm- og kaldkulp og 3 badstuer.

Et helhetlig bygg for publikum

Utover badeaktivitet vil publikum kunne benytte seg av sosialt rom, styrke- og aktivitetsrom, samt kafévirksomhet med både våt og tørr sone. Det skal også bygges kontorfasiliteter for ansatte i bygget.

– Stovner bad blir et helhetlig anlegg for publikum. Vi har vært igjennom en veldig konstruktiv samspillsprosess, og vi skal benyttes oss av ekspertisen byggherre, arkitekt og øvrige rådgivere har bidratt med. Oslos befolkning kan glede seg til et moderne og fullverdig badeanlegg, sier Markus Stellander, distriktsleder NCC Building Stor-Oslo.

NCC og Oslobygg KF har store bærekraftsambisjoner for prosjektet. Anleggsplassen vil ha en høy andel elektriske maskiner, og være delvis utslippsfri. Fra 2025 skal byggeplassen være helt utslippsfri og byggeprosessen skal utføres som fossilfri anleggsplass fra 2025. Det skal også tilrettelegges for sedumplanter, og solceller på taket.

Prosjektet utføres som en totalentreprise og kontrakten på 800 MNOK ordreregistreres i 2.kvartal 2023 i forretningsområdet NCC Building Nordics.

#ncc #ncc building stor-oslo #oslobygg #oslobygg kf #stovner bad
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0