Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Norconsult leverer god vekst og solide resultater

30/11/2023, 09:00
Norconsult leverer god vekst og solide resultater
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Tredje kvartal 2023 inneholdt én arbeidsdag mindre enn i samme periode i 2022, noe som medførte en negativ kalendereffekt på omsetningen og driftsresultatet tilsvarende 27 millioner kroner. Justert for negativ kalendereffekt endte konsernets EBITA på 7,8 prosent, mot 7,2 prosent i samme kvartal i fjor.

Godt aktivitetsnivå

– Vi er fornøyde med utviklingen i omsetning og resultater, i en periode hvor markedene er påvirket av økte renter og fortsatt høy inflasjon. Resultatene er i tråd med hva Norconsult har levert i foregående kvartaler, det vil si en lavere aktivitet innen bolig og private næringsbygg og et godt aktivitetsnivå fra offentlig sektor i det samme segmentet. Ordrereserven er solid, og vi opplever et stabilt aktivitetsnivå innenfor infrastruktur samt bra aktivitet mot kunder i segmentet energi og industri, sier Egil Hogna, konsernsjef i Norconsult.

Den organiske veksten i tredje kvartal er primært drevet frem av en økning i antall medarbeidere, samt høyere gjennomsnittlig timepris. Økt kapasitet med flere medarbeidere og økt timepris bidro positivt til at justert EBITA endte på 108 millioner kroner, mens lavere faktureringsgrad, kalendereffekter og høyere personalkostnader hadde en negativ effekt.

Attraktiv arbeidsgiver

I løpet av tredje kvartal økte antall medarbeidere til om lag 6 200, blant annet etter oppkjøpet av Ingeniørværket med virkning fra juli. Ingeniørværket var det fjerde oppkjøpet Norconsult har gjennomført i år. I november ble Norconsult rangert som Norges mest attraktive arbeidsgiver for rådgivende ingeniører, og Norges nest mest attraktive arbeidsgiver totalt sett for yrkesaktive ingeniører. Rangeringen er basert på den prestisjefylte arbeidsundersøkelsen Universum Professional Survey.

10. november ble Norconsult notert på Oslo Børs. Etter noteringen har Norconsult i dag en rekke solide eksterne eiere, i tillegg til over 4 000 medarbeidere som eier aksjer i eget selskapet.

#norconsult
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0