Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Nordic Climate Group investerer i Norge

3/06/2024, 11:00
Nordic Climate Group investerer i Norge
Trondheim Foto: HWR
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Reftec spesialiserer seg på energieffektive kjøle- og varmeløsninger med naturlige kuldemedier i eiendomssektoren. Reftec ble stiftet i 2007, har 14 ansatte og omsetter sammen med Rana Kulde for 78 millioner kroner i regnskapsåret 2023. Nordic Climate Group, som ble etablert i 2021, omsetter for 4 milliarder svenske kroner og har ca. 1.550 ansatte fordelt på mer enn 80 lokale virksomheter i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Reftec kjøpes opp av de tidligere partnerne Erik Dyrseth, Per Bjørnaas og Jonny Andersen, som eide 81 prosent av selskapet i like store deler, og fra ansatte som eide de resterende 19 prosentene. Grunnlaget for Nordic Climate Groups virksomhet er en sterk lokal markedsposisjon. Dette innebærer at Reftec vil fortsette å jobbe med sin lokale merkevare på lik linje med andre selskaper i konsernet, de tidligere eierne vil fortsette i de samme rollene og den nåværende driften, og at kundeoppdrag vil bli prioritert.

– Vi har skapt en stabil virksomhet med god økonomisk utvikling. Men for å ta det neste steget, ønsker vi å være en del av et større team. Vi har fremoverlente og teknisk dyktige medarbeidere som liker utvikling, energioptimalisering og naturlige kuldemedier. Da ønsker vi å sikre at vi er i de beste forutsetningene for å vokse videre. Det føler vi at Nordic Climate Group er, sier Erik Dyrseth, administrerende direktør i Reftec.

– Oppkjøpet av Reftec er et velkomment og viktig steg for Nordic Climate Group, som nå har en sterk base i Norges tredje største kommune. I tillegg er Reftec et annet selskap i konsernet som fokuserer på naturlige kuldemedier. I tråd med samfunnets økte interesse for bærekraftspørsmål, er det verdifullt å ha flere selskaper som Reftec i vår gruppe av selskaper, sier Fredrik Gren, administrerende direktør i Nordic Climate Group.

Nordic Climate Group ble dannet i 2021 og består av i overkant av 80 lokale virksomheter og har ca. 1.550 ansatte. Nordic Climate Group eies av en bred gruppe gründere og ansatte sammen med Altor Fund V.

#mo i rana #nordic climate group #reftec #sverige #trondheim
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0