Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Nordr kjøper svenske Folkhem fra Rikshem

28/09/2023, 08:26
Nordr kjøper svenske Folkhem fra Rikshem
Foto: Folkhem.
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

I mer enn et tiår har Folkhem bestemt seg for å bare bygge i tre – noe som har vist seg vellykket. Folkhem er i dag ekspert og leder i utviklingen av store trehusprosjekter i Stockholmsregionen med et kjent og populært merke.

Flaggskipprosjektet Cederhusen ligger i Hagastaden og er med sine 245 boliger i massivtre et av verdens største i sitt slag. Cederhusen er kåret til Årets bygning 2022, Årets bygning i Stockholm 2023 og har fått stor internasjonal oppmerksomhet med besøk fra alle verdenshjørner.

– Folkhem har et stort potensial og vi ønsker å ekspandere geografisk i Sverige og Norge med bærekraftig utvikling av leilighetsbygg i tre, sier Biljana Pehrsson, administrerende direktør i Nordr Sverige.

Målet er å bevare og styrke Folkhems unike identitet, noe som gjenspeiles i forseggjort arkitektur, fokus på håndverk og sterk innovasjonsånd. Folkhem deltar i flere forskningssamarbeid og er en spydspiss i utviklingen av storstilt trehusbygging.

Folkhem har over 1.600 byggetillatelser i Stockholm, Sundbyberg og Uppsala som vil bli realisert i årene som kommer. Parallelt planlegges nye grunnerverv.

– Vi ser en interesse for store trehusprosjekter i alle de store nordiske byene. Jeg ser frem til en økt satsing på trebygg sammen med Nordr, for å utnytte innovasjonsarbeid og fagkunnskap, samt muligheter for gode samarbeid i prosjekter, sier Anna Ervast Öberg, COO Folkhem.

Nordr og Rikshem har eid Folkhem sammen siden 2017, etter at daværende Veidekke Bostad kjøpte halvparten av aksjene i JV-selskapet Boostad bostad.

– Vi har hatt en god utvikling i JV, men gjør nå vurderingen at neste steg for Folkhem best tas ved at Nordr selv driver virksomheten videre. Avviklingen av dette joint venturet betyr at Rikshem fortsetter å strømlinjeforme virksomheten for å drive langsiktig drift med fokus på å utvikle vår eksisterende portefølje av utleie- og felleseiendommer, sier Anette Frumerie, administrerende direktør i Rikshem.

Transaksjonen vil bli gransket av det svenske konkurransetilsynet, som ventes å ta en avgjørelse i oktober.

#cederhusen #folkhem #nordr #rikshem #sverige
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0