Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Ny administrerende direktør i EBA

30/05/2024, 08:00
Ny administrerende direktør i EBA
Ny administrerende direktør i EBA, Audun Blegen Foto: Nordr
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Audun Blegen kommer fra eiendomsselskapet Nordr som konserndirektør for bærekraft og compliance og har tidligere erfaring fra Veidekke i ledende posisjoner, samt som politisk rådgiver i Byggenæringens Landsforening. Han har også 30 års erfaring fra politikken, der han blant annet møtte på Stortinget for Oppland Høyre.

– Styret i EBA er svært fornøyde med å få Blegen inn i rollen som ny administrerende direktør. Han har erfaring fra bransjen, næringslivet og politikken – en viktig kombinasjon for å forstå arbeidet EBA gjør. Vi ønsker han varmt velkommen, sier styreleder Jimmy Bengtsson.

Lederskap i en krevende tid

– Bygge- og anleggsnæringen er Norges største fastlandsnæring. Våre medlemmer bygger skoler, sykehus, boliger, veier, jernbaner og industriområder. Uten oss stopper landet opp, innleder Bengtsson

– Byggenæringen er et nav i samfunnsutviklingen, og de fleste store politiske ambisjoner i Norge er avhengig av byggenæringens leveringsevne, sier Blegen. Det er krevende tider, men det kan ikke være byggenæringens ansvar alene å dempe presset på økonomien slik politikken i stor grad har lagt opp til. Min ambisjon er å heve politikernes innsikt og forståelse og ikke minst gjennomslagskraften for næringen, sier Blegen.

– Jeg takker styret i EBA for tilliten og gleder meg til å ta fatt på oppgaven etter sommeren, avslutter Blegen.

Han tiltrer som administrerende direktør i EBA 15. august.

#eba #ny på jobb
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0