Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Ny direktør til Sopra Steria Footprint

4/03/2024, 08:05
Ny direktør til Sopra Steria Footprint
Leder Øyvind Vederhus (t.v) sammen med nyansatt direktør Heikki Eidsvoll Holmås og direktør Beate Nossum i Sopra Steria Footprint. Foto: Sopra Steria Footprint
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Tidligere utviklingsminister Heikki Eidsvoll Holmås er ansatt som direktør i Sopra Steria Footprint. Holmås skal jobbe i skjæringspunktet mellom politikkutvikling og strategisk rådgivning innen grønn omstilling.

– Alle virksomsomheter skal på kort tid gjennom en enorm omstilling. Spesielt energisektoren og bygg- og anleggsbransjen, hvor naturhensyn og arealinngrep byr på store dilemmaer og ikke minst betydelig politisk risiko. I Sopra Steria Footprint får jeg hjelpe virksomheter med å navigere i dette ulendte terrenget, sier Holmås.

I tillegg til fire år i Energi- og miljøkomiteen av totalt 16 år på Storting og i regjering, har Holmås lang erfaring fra næringslivet. Den tidligere statsråden kommer fra jobben som administrerende direktør i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA). Før det var Holmås ansvarlig for vindkraft og senere bærekraftssjef i Multiconsult.

Skal løse rapporteringsfloken

– Jeg går til et ledende miljø på bærekraft med en bred tilnærming – fra politikk til bruk av data. De, eller nå kan jeg si vi, jobber nå med en modell som virkelig kan løse og forenkle og få brukt dataene til en mer bærekraftig virksomhetsstyring. Et arbeid de fleste virksomheter fortsatt ikke helt har sett omfanget av, sier Holmås.

Sopra Steria kjøpte klimabyrået Footprint i 2022. Med det ble data og IT en sentral del av bærekraftsrådgivningen.

– Dette var en erkjennelse av at bruk av data og digitalisering er avgjørende for å lykkes med lønnsom omstilling, og det er kanskje hovedårsaken til at jeg ble inspirert til å ta jobben, sier Holmås.  

En perfekt ekspolitiker

– Sånne som Heikki vokser ikke på trær. Han er tidligere statsråd med bred næringslivserfaring, kjenner irrgangene i politikken og har hatt henda på rattet i omstillingsprosesser i privat sektor.  Heikki forstår hva den regulatoriske tsunamien fra EU vil bety for norske virksomheter, og hvordan de kan navigere gjennom grønn omstilling til lønnsom posisjon, sier leder for Sopra Steria Footprint, Øyvind Vederhus.  

Holmås starter allerede fredag 1. mars.

– Vi er veldig glade for å få Heikki med på laget. Også er han en særs trivelig og blid type, som både vi og kundene våre kommer til å sette stor pris på, avslutter Vederhus.

#ny på jobb #sopra steria footprint
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0