Bolig
2 minutter lesetid

Nye boliger på bryggekanten i Vollen

26/07/2023, 07:00
Nye boliger på bryggekanten i Vollen
Foto: Anne Andersen
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Vollen er et lite og kompakt område med historisk kystkulturmiljø. Dette har vært en inspirasjon og ledetråd for den arkitektoniske utformingen av leilighetene som alle er ulike og har sine egne uttrykk.

Samlet boligareal i prosjektet er 2300 m2 og næringsdelen er drøyt 900 m2. Leilighetene har fra 3-5 rom og er på 36-173 m2, og alle har balkong eller terrasse mot sjøen. Det er også bygget felles parkeringsgarasje under bygget.

Ferdig før avtalt tid

Byggherre er Fjordservice og Totalentreprenør er Betonmast Asker og Bærum. Det er Frost arkitekter som har tegnet prosjektet og landskapsarkitekter er Lark Landskap. Kontraktssummen for prosjektet var 123 millioner kroner.

– Utviklingen av prosjektet har skjedd gjennom en meget tett og god samspillsfase i 2020, der prosjektet fikk etablert klare mål og partene ble god samkjørt. Stort tidspress satte klare krav til effektivitet, men klar styring mot mål og at en del usikkerheter var avklart før oppstart, gjorde at samspillet kom i mål på en meget god måte, sier prosjektleder i Betonmast Lars Erik Bøe Engen.

– Arbeidet med riving av eksisterende bygninger på tomten startet i januar 2021, med byggestart et par måneder senere. Høsten 2022 var de nye boligene klare for innflytting, noe som er 3 måneder før det som var avtalt i kontakten, og det er vi jo fornøyd med når vi både har hatt en pandemi og Ukrainakrig i byggeperioden, sier Lars Erik Bøe Engen.

Kompakt byggeplass

Det kompakte og begrensede utbyggingsområdet har også vært en av utfordringen i prosessen.

– Logistikk og lagring blir en utfordring under slike arbeidsforhold, forteller prosjektlederen.

Det at alle leilighetene har unik utforming, med ulik størrelse, spesialtilpassede løsninger har ført til mye prosjektering. Når det gjelder å arbeide på trange byggeplasser så krever dette ekstra mye planlegging og hensyn som må tas. Lagringskapasiteten på byggeplassen, eller mangel på den, er også noe som krever ekstra planlegging.

– Samtidig har vi jo bygget i et område der dagliglivet går sin gang, og i vårt tilfelle har det vært drift av en marina, men store båter som flyttes. Det blir jo også en del av vår byggehverdag, sier Lars Erik Bøe Engen.

Etter de gode tilbakemeldingene vi har fått har dette vært et meget bra prosjekt både for byggherre, beboere, Betonmast og nærmiljøet. Det er en stor glede å se at livet på Vollen Marina hat tatt seg opp med vårt prosjekt og at næringslokalene fyller seg opp i takt med at vårsolen og turistene kommer på besøk, sier Lars Erik Bøe Engen.

#asker #betonmast #vollen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0