Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Nygaarden vinner av Cityprisen Vestland 2023

25/09/2023, 07:15
Nygaarden vinner av Cityprisen Vestland 2023
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Det manglet ikke på lovord fra juryen da begrunnelsen ble lest opp. Det ble blant annet fremhevet at Nygaarden er et helhetlig og godt gjennomført prosjekt som er tilpasset omkringliggende bebyggelse, både i størrelse, uteområder, form og innhold.

I begrunnelsen ble det presisert at byggets ytre rammer skaper gode passasjer, aktive møteplasser og komfortable oppholdssoner, og bidrar til en ny og fornyet adkomst av Nygård. Leietakere og besøkende ankommer bygget fra to sider, som sammen skaper en raus passasje gjennom bygget, med direkte adkomst til byggets atrium, og videre til de hvert enkelt kontor.

— Det er en stor ære å ta imot denne prisen på vegne av Entra. Dette er en skikkelig lagseier, og her er det så mange gode krefter som har vært involvert i prosjektet så denne seieren deler vi med alle som har vært med på å realisere Nygaarden, sier Sturla Hjelmervik, leder for Entra i Bergen.

Jurymedlemmene mente også at Entra med Nygaarden viser høye miljøambisjoner og evne til å gjennomføre disse.

I tillegg til BREEAM NOR Excellent, energiklasse A og sjøvannskjøling, er det tatt stilling til hvordan bygget kan demonteres etter endt levetid og hvordan enkeltelementer kan gjenbrukes. Prosjektet er både et glimrende eksempel på god byutvikling, og ikke minst at kvalitet lønner seg økonomisk, påpekte juryen. Arkitekt for prosjektet har vært LINK Arkitektur, Norconsult har vært landskapsarkitekt og Asplan Viak var ansvarlig for vann og avløp. Oppføringen av Nygaarden er gjennomført som en totalentreprise av

#cityprisen vestland #entra #nygaarden
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0