Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Nytt sentrallager for IKEA i Norge

27/12/2022, 08:15
Nytt sentrallager for IKEA i Norge
Illustration: IKEA/Ark. Astrup og Hellern
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Byggingen av lageret på 43 000 kvadratmeter er godt i gang og det skal etter planen stå ferdig i 2024. Når det er i drift har det kapasitet til å ta imot og sende ut cirka to millioner ordrer med IKEA produkter hvert år. Det er forventet at dette kommer til å gi opp mot 200 nye arbeidsplasser i kommunen.

– Stadig flere handler på nett eller bestiller hjemlevering direkte fra varehusene våre, og de forventer rask levering. Tidligere har varene blitt sendt fra Sverige. Med eget sentrallager i Norge vil 7 av 10 kunder få møbler og andre varer levert på døra allerede neste dag, har administrerende direktør i IKEA Norge Carl Aaby tidligere uttalt.

Mer omfattende grunnarbeid

A bygg er totalentreprenør for bygget og vi prater med adm dir Morten Raugstad.

– Det som er spesielt i dette prosjektet er størrelsen på bygget, og det å jobbe med en multinasjonal aktør som IKEA. Det er gøy. De er en krevende byggherre med høye miljøkrav og til hvordan vi driver byggeplassen, men det er en glede og motivasjon å få arbeide med dem. Vi er stolte av å være en fortrukken part, sier han.

Dette er A byggs definitivt største prosjekt noen gang og når grunnarbeidsfasen nå nærmer seg slutten er Raugstad veldig fornøyd tross utfordringer som har vært.

– Det viste seg å være behov for et mer omfattende grunnarbeid enn planlagt, sånne behov avdekkes ofte under arbeidets gang. Men vi har klart å holde tidsskjema og budsjett, og ikke minst har det vært et helt strålende samarbeid og god stemning på byggeplassen. Dette synes vi er viktig og er glade for å skape, avslutter han.

Denne og flere artikler om spennende prosjekter innenfor bygg og anlegg kan du lese mer om neste nummer av IndustryRadar som publiseres i januar 2023.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0