Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Nytt uvær på gang, skader mange steder etter «Ingunn»

2/02/2024, 08:42
Nytt uvær på gang, skader mange steder etter «Ingunn»
Store deler av langet har vært berørt med ulik styrke gjennom uværet: Illustrasjon: Meteorologisk institutt/Yr
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Statens vegvesen advarer trafikantene om at veistrekninger og fjelloverganger kan bli stengt på kort varsel.

Ikke meldt om skadede mennesker

Store deler av landet fra Rogaland til Finnmark er berørt av det nye uværet. Det er ikke meldt om skader på mennesker etter Ingunn, men mange steder har man vært forberedte og folk har tatt forholdsregler og holdt seg inne. Mange har vært rammet av strømbrudd. Og tidligere vindrekorder er slått.

Store skader på bygg

«Ingunn» har derimot skapt mye skade og total oversikt er ikke kjent. I Bodø sentrum knuste vindu på et hotel og sentrum ble i en periode ble stengt. I Sykehuset i Harstad ble rammet av strømbrudd og mistet 800 m2 av totalt 1600 m2 tak. Mange andre bygg har også fått skader i vinden. Veger har vært stengt og offentlig transport har vært innstilt. Som kartet viser har hele kysten vært rammet. Fargenivåene har variert og i helgen fortsetter været. Det totale skadeomfanget av det som kalles det verste uværet på 30 år er fortsatt uklart.

Vegvesenet ber folk om å følge med før de beveger seg ut i løpet av helgen og ta nødvendige forholdsregler, mange steder er det stor fare for skred og stengte veger.  

#ingunn #statens vegvesen #uvær
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0