Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Obos offensive i Sverige, blir storaksjonær i NCC

7/12/2022, 08:56
Obos offensive i Sverige, blir storaksjonær i NCC
Daniel Kjørberg Siraj, koncernsjef i Obos. Bilde: Obos
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

OBOS er allerede hovedeier i de børsnoterte entreprenørselskapene Veidekke og AF-Gruppen, dette skriver vårt svenske magasin Branschaktuellt.

– Vi er svært fornøyd med muligheten til å kjøpe denne andelen i NCC, som er et av Nordens ledende entreprenørselskaper, og vi ser frem til å ta en aktiv rolle i utviklingen av selskapet sammen med styret og ledelsen i Nordstjernan, sier Daniel Kjørberg Siraj, administrerende direktør i Obos.

– Vi ser frem til å ha  med OBOS som en samarbeidspartner som kjenner bransjen godt. Nordstjernan har god erfaring med å jobbe som aktiv eier i ulike former for partnerskap. Bare i løpet av dette året har vi for eksempel investert i diagnostikkselskapet Aidian og inngått et samarbeid med det norske holdingselskapet Ferd. Avtalen med OBOS ligner på den modellen. NCCs styre og ledelse gjør en god jobb, vi har tro på selskapet, og som fortsatt aktiv eier i NCC ser vi at det er mye langsiktig verdiskaping igjen, sier konsernsjef i Nordstjernan, Peter Hofvenstam.

Kjøper for over 700 millioner

Avtalen består av 5 millioner A-aksjer og 2 millioner B-aksjer. Kjøpesummen utgjør 772,5 millioner svenske kroner, noe som tilsvarer en volumvektet pris per aksje på ca. SEK 110.

Etter transaksjonen utgjør Nordstjernans eierandel ca. 5,0 millioner A-aksjer og 4,7 millioner B-aksjer, tilsvarende ca. 8,9 prosent av kapitalen og 24,3 prosent av stemmene.

– Nordstjernan har vært gjennom en strategisk transformasjon i et par år. Bare det siste året har vi investert 3 milliarder svenske kroner i nye selskaper, som engcon, Norva24 og Aidian. Fra nesten utelukkende å ha hatt investeringer i én sektor, bygg- og anleggssektoren, har vi nå aktive investeringer i fire sektorer, avslutter Peter Hofvenstam.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0