Eiendom Forvaltning
2 minutter lesetid

GK skal fortsatt levere ventilasjonsfilter til alle helseforetakene i Norge

4/05/2023, 07:03
GK skal fortsatt levere ventilasjonsfilter til alle helseforetakene i Norge
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Avtalen har en estimert årlig verdi på ti millioner, og vil vare i to år med muligheter for ytterligere to års forlengelse.

– Sykehusinnkjøp er en kunde vi kjenner godt, da vi har vært eneleverandør av luftfilter til tekniske installasjoner de siste tolv årene. Vi setter pris på at vi har fått fornyet tillit, og ser frem til å kunne fortsette samarbeidet, sier avdelingsleder i GK Tore Eidissen.

Sykehusinnkjøp har ansvar for å kjøpe inn utstyr til alle landets helseforetak. I tillegg til å levere filter, skal GK bistå med kurs og opplæring av sykehusenes tekniske personell innen sykehusdrift faglig, klinisk og teknisk. GK scoret best på pris, og utkonkurrerte tre andre tilbydere i anbudsprosessen.

Nye filter er mer miljøvennlige

Den nye avtalen innebærer en rekke helt nye og mer miljøvennlige filter fra produsenten Camfil. De nye filtrene er mer holdbare og har lenger levetid, samtidig som de har et redusert klimaavtrykk.  

– Vi skal levere posefilter, kompaktfilter, hepafilter, grovfilter, kullfilter og panelfilter samt tilbehør og andre produkter for ønsket luftkvalitet. De nye filtrene kan fås med energiklasse A+ og produsenten har redusert energiforbruket til filtrene med opptil tolv prosent sammenlignet med de forrige, sier Eidissen.

Han mener vi kan anta at helseforetakene i Norge vil redusere sitt energibruk med rundt 1 200 000 kWt per år ved å ta i bruk de nye filtrene fra Camfil, dersom en legger til grunn at de vil fortsette å kjøpe inn filter i samme volum som tidligere. 

– Å bytte til nye og mer miljøvennlige filter er et enkelt grep for å redusere energiforbruk og minske klimaavtrykk, avslutter Eidissen.

Oppstart for avtalen er 01.06.23.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0