Byggeindustrien Omsorg
3 minutter lesetid

Ny kontrakt til HAB: Parkeringsanlegg for helsepark og sykehus

21/11/2023, 08:34
Ny kontrakt til HAB: Parkeringsanlegg for helsepark og sykehus
– Parkeringsanlegget for det nye sykehuset i Drammen og Drammen Helsepark skal åpnes i oktober neste år, sier Christian Tanum i HAB og Gøril Bergh i Drammen Helsepark.
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Første del av parkeringsanlegget er p-kjeller med 150 parkeringsplasser og tilsvarende utendørs. Samtidig skal det nye torget, navnet Helseplassen med åpent vannspeil og fortau, være på plass. Også det arbeidet skal utføres av HAB.

Adm. direktør Gøril Bergh i Drammen Helsepark har signert kontrakten med HAB.

– Vi har lenge hatt et godt samarbeid. HAB er i disse dager i sluttfasen med betongarbeidene på parkeringskjelleren. Den jobben er solid faglig utført i et godt samarbeid som gir tillit til å inngå nye kontrakter, sier Bergh.

– Vi fortsetter jobben vi startet på for ett år siden. Det viser at vi har truffet på kvalitet, gjennomføring, kommunikasjon og pris. Nå ser vi fram til å fortsette samarbeidet med Drammen Helsepark og PROBEA som står for prosjekt- og byggeledelse for helseparken, sier administrerende direktør Christian Tanum i HAB.

Mange fagområder

I år har HAB hatt opp mot 50 fagarbeidere i sving samtidig på byggeplassen. Overgangen til innvendige arbeid vil gjennomføres sømløst. Mange fagområder inngår i kontrakten.

– Vi bytter mannskap. Inn kommer arbeidslag med murere, malere, flisleggere, snekkere og montører av dører med lås og beslag, i tillegg til spesialister på glassarbeid og branntetting, sier Markus Slaastad Skare i HAB.

Jobben skal utføres fram mot september neste år. Opp mot 30 fagarbeidere kommer til å være samtidig på byggeplassen i perioden.

– 300 parkeringsplasser under og over bakken skal stå klare i oktober 2024. Det er skreddersøm for besøkende til det nye sykehuset, sier utbyggingsdirektør Jon Chr. Simenstad i Drammen Helsepark.

Ny helsebydel

Helseparken og det nye sykehuset er grunnstammen i den nye helsebydelen i Drammen. Sykehuset er under bygging. Det blir 122.000 kvadratmeter stort. Helseparken blir tett opp under 100.000 kvadratmeter med fullt utbygd parkeringsanlegg. Den vil bestå av flere bygg i en rekke på 440 meter mellom Brakerøya stasjon og det nye sykehuset.

HAB har flere år bak seg på området. Selskapet har tidligere bygget fundamentet for gangbrua som skal bygges fra Brakerøya stasjon og inn til det sentrale møtepunktet i helseparken, og har også lagt avløpsledning i sjøen og bygd pumpestasjon for sykehusområdet i den nye bydelen i Drammen.

– Vi er kjempefornøyde med å fortsette på parkeringskjelleren. Det viser at vi har dyktige og flinke folk i HAB. Det er jeg takknemlig og stolt over, sier Tanum.

Plan for utvidelse

Første del av parkeringsanlegget er 200 meter langt og 8.800 kvadratmeter. To nedkjøringer etableres. I tillegg kommer trappehus, heiser og tekniske rom. Kjelleren ligger i hovedsak i Drammen, men en del ligger i Lier.

– De som parkerer i kjelleren, vil enkelt se når de passerer kommunegrensen. Senere skal vi doble kapasiteten. Vi har tilrettelagt for utvidelser mot vest og øst, sier Simenstad.

Helseparken bygges ut i flere trinn. Planlagt utbygging vil gå over ti år. Sammen med det nye sykehuset i Drammen skal vi skape et kraftsenter for helseaktører som skal bidra utvikling av innovative løsninger og økt helsekompetanse, sier Bergh.

Probea har jobbet med Drammen Helsepark siden 2019, først med prosjektutvikling, rådgivning og planlegging, og siden januar 2022 med ansvar for prosjekt og byggeledelse for parkeringsanlegget.

– Vi ser frem til å ferdigstille parkeringsanlegget i tett samarbeid med HAB og Drammen Helsepark, sier prosjektleder Geir Antonsen i Probea.

#anlegg #drammen helsepark #hab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0