Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Pionerer fikk høythengende pris

15/03/2024, 09:00
Pionerer fikk høythengende pris
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Det ble utnevnt ti fellows totalt. To av utnevnelsene gikk til norske Lars Christian Fredenlund, grunnlegger og administrerende direktør i Cobuilder og Bjørn Stangeland, tidligere grunnlegger og administrerende direktør i DDS-CAD og i dag Head of Strategic Partnerships, Nemetschek.

buildingSMART Norge gratulerer Fredenlund og Stangeland med de velfortjente utnevnelsene.

– Det er en stor ære å bli utnevnt som fellow av buildingSMART. Jeg har hatt stort utbytte av å være med å utvikle næringen nasjonalt og internasjonalt, og vil oppfordre alle som ønsker å bidra til digitalisering av bygg- og anleggsnæringen til å delta, uttaler Fredenlund.

– Det er en stor ære å bli medlem av denne eksklusive gruppen. Jeg vil fortsette å jobbe ufortrødent videre for åpne BIM-standarder, forteller Stangeland.

Norge har dermed igjen markert seg som en av de førende landene innen BIM på åpne formater. Også i fjor fikk to norske utnevnelsen.

Ideen med åpenBIM er at bygningsinformasjons skal utveksles og lagres på åpne formater. Åpne formater er viktig for at tjenester og løsninger kan konkurrerer fritt, uavhengig av programvareplattform. ÅpenBIM sikrer dermed et felles fundament for innovasjon og en mer effektiv og bærekraftig bygg- og anleggsnæring.

#Åpenbim #bim #buildingsmart
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0