Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Selvaag bygger langt færre boliger og utsetter flere salg

10/11/2022, 12:52
Selvaag bygger langt færre boliger og utsetter flere salg
Bilde: Faksimile E24, foto: Terje Pedersen / NTB
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Selvaag Bolig offentliggjør torsdag resultatene fra tredje kvartal 2022 skriver E24.

Boligbyggeren solgte 102 boliger brutto med en salgsverdi på 554 millioner kroner i tredje kvartal. Dette er en nedgang fra samme tid i fjor, hvor boligbyggeren solgte 147 boliger med en salgsverdi på 731 millioner kroner.

Kvartalsrapporten viser at antall igangsatte og ferdigstilte boliger er mer enn halvert i forhold til samme periode i fjor:

  • 68 boliger ble netto igangsatt i tredje kvartal 2022. I samme periode i fjor igangsatte Selvaag Bolig bygging av 148 boliger.
  • 142 boliger netto ble ferdigstilt i årets tredje kvartal. I tilsvarende periode i 2021 ferdigstilte selskapet 381 boliger.

Administrerende direktør Sverre Molvik sier at markedssituasjonen er utfordrende, og opplyser at Selvaag Bolig nå avventer nye salgsstarter til byggekostnaden kommer ytterligere ned.

Fire av fem boliger solgt

Hittil i år har boligbyggeren solgt 404 boliger netto, igangsatt bygging av 371 boliger og overlevert 438 boliger til kjøper, melder selskapet.

Ved utgangen av kvartalet hadde Selvaag Bolig 1.268 boliger under bygging med en samlet salgsverdi på 6,2 milliarder kroner. Nær fire av fem av disse boligene var solgt ved utgangen av kvartalet.

– Salget hittil i år har samlet sett vært tilfredsstillende selv om markedet har vært roligere på grunn av økt boliglånsrente og høyere generelle levekostnader. Det er god lønnsomhet i prosjektene, og vi har flere boliger under bygging nå enn vi hadde på samme tid i fjor, sier administrerende direktør Sverre Molvik i Selvaag Bolig.

– Markedssituasjonen er imidlertid utfordrende, og høye byggekostnader har ført til at enkelte nye salgsstarter har blitt utsatt. Byggekostnaden er fallende og lavere nå enn før sommeren, men vi avventer nye salgsstarter til den kommer ytterligere ned. Vi har en sterk posisjon med over 400 boliger i salg og mer enn 750 boliger som kan legges ut for salg i løpet av første halvår, sier Molvik videre.

#selvaag #tredje kvartal
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0