Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Skal prosjektere Stavangers nye folkebad

4/09/2023, 10:56
Skal prosjektere Stavangers nye folkebad
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Sweco skal bidra med rådgiving for alle ingeniørfag i prosjektet. Med oss på laget har vi HLM Arkitektur AS, i tillegg til at vi henter inn kompetanse på bade- og svømmeanlegg fra Sweco Architects i Helsingborg, forteller markeds- og utviklingssjef og Swecos tilbudseier, Espen Schreiner.

Stavanger kommune har lenge vært engasjert i å få på plass et badeanlegg med moderne bade- og fritidsfasiliteter i Stavanger, og valget falt på Jåttåvågen midt mellom Stavanger og Sandnes. I konkurransen om arkitekt- og prosjekteringstjenester for det nye badeanlegget har Stavanger kommune vektlagt kvalitet og kompetanse, og Sweco vant oppdraget i konkurranse med ti andre aktører

Global ekspertise

– Vi setter stor pris på tilliten Stavanger kommune har vist oss. For å nå målene har vi hentet inn den beste ekspertisen på badeanlegg Sweco har globalt. Disse ekspertene vil sette premissene videre i prosjekteringen. Et badeanlegg krever spesielt god kompetanse innen bygningsfysikk, både med tanke på konstruksjon og materialvalg. Vi har derfor inngått samarbeid med Agnalt & Holmen, som blir en underleverandør i prosjektet. Vi ser frem til dette prosjektet, og gleder oss over å få være med på prosjekteringen for å sikre et best mulig badeanlegg for befolkningen i Stavanger området, sier Schreiner.

Prosjektteamet skal starte skissefasen, hvor rådgivere og arkitekt sammen med kommunen skal vurdere tre ulike konsepter i forskjellig skala for det kommende badeanlegget.

– Dette er et stort og spennende prosjekt for Sweco, hvor vi henter inn ressurser på både nasjonalt og internasjonalt plan. Nå gleder vi oss til å starte arbeidet med prosjekteringen av Stavangers nye folkebad, sier prosjekteier Hilde Birkeland Sund fra Sweco.

#stavanger #sweco
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0