Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Skanska bygger velferdsbygg for studentene i Stavanger

21/12/2022, 10:58
Skanska bygger velferdsbygg for studentene i Stavanger
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) satser tungt på å fremme Stavanger som en attraktiv studentby. Nærmere 13 000 studenter er tilknyttet SiS gjennom Universitet i Stavanger, tre høyskoler og to fagskoler i regionen. SiS er ikke en del av Universitetet i Stavanger eller andre utdanningsinstitusjoner, men er en uavhengig bedrift, som tilbyr en rekke studenttjenester.

– SiS er et selskap som skal jobbe til det beste for studentene, og byggingen av et nytt velferdsbygg vil være et stort løft for både studentene i regionen og SiS. Det har vært avgjørende å velge en entreprenør med en finansiell tyngde og erfaring som sikrer gjennomføringen av et prosjekt som er så omfattende og komplekst. Med bakgrunn i dette, har SiS valgt Skanska til dette prosjektet, sier administrerende direktør i SiS, Elisabeth Faret.

– Vi er veldig glade for at SiS viser oss tillit og har valgt Skanska til å gjennomføre dette viktige prosjektet. Det vil gi Stavanger et løft som kunnskapsby, og få stor betydning for tusenvis av studenter i årene som kommer. Nå ser vi ser frem til å starte byggearbeidet på nyåret, sier regiondirektør for Skanskas byggevirksomhet i Rogaland og Agder, Jone Klingsheim.

Prosjektet består av to elementer. Et fem etasjers velferdsbygg for studentene på 8700 kvadratmeter, og en utvidelse av SiS sportssenter på 4300 kvadratmeter. Prosjektet gjennomføres som en totalentreprise, og forberedende arbeider starter opp 1. februar. Byggestart blir rundt én måned etter det og byggene skal etter planen overleveres i slutten av november 2024.

– Gjennom dette prosjektet bidrar vi til å gjøre hverdagen bedre for studenter i Stavanger, og dermed treffer det rett i kjernen av visjonen vår om å bygge for et bedre samfunn. Velferdsbygget vil bety mye for studentene, samtidig som det også bidrar til god næringsutvikling i regionen. Vi takker for tilliten og ser frem til å realisere dette svært spennende prosjektet, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for Skanskas byggevirksomhet i Norge.

Klima og miljø står også sentralt i utviklingen av prosjektet og gjennom byggefasen. Prosjektet skal klassifiseres som Energiklasse A, mens det er flere klima- og miljøtiltak som SiS har opsjon på løse ut. Dette gjelder blant annet et mål om å redusere klimagassutslippene med 20 prosent sammenlignet med et referansebygg og at byggeplassen skal være fossilfri.

#skanska #universitetet i stavanger #velferdsbygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0