Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Skanska har kjøpt tomt i Bergen

30/05/2023, 10:27
Skanska har kjøpt tomt i Bergen
Tomten ligger tett på Bybanen, og har alt man trenger i hverdagen i umiddelbar nærhet
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Vi har vært på utkikk etter en slik tomt i Bergen en stund, og satser bevisst på å befeste en større rolle som utvikler i området. Tomten på Skjoldskiftet passer strategisk godt inn i landbanken vår og vil være en del av en større satsing i Bergen. Det er et stort potensiale for å utvikle gode boligområder i områdene rundt Bybanen i Bergen, sier konserndirektør for eiendomsutvikling i Skanska, Thorbjørn Brevik.

Tomten ligger tett på Bybanen, og har alt man trenger i hverdagen i umiddelbar nærhet, deriblant barnehage, matbutikk, skole og treningssenter.

– Dette er en spennende tomt som vi har store og ambisiøse planer for. Vi har høye klimaambisjoner, men også et stort fokus på å skape et sosialt og inkluderende sted å bo. Dette vil spille en viktig rolle når vi skal i gang med utviklingen sammen med LINK arkitekturer. Leilighetene som skal bygges skal passe til boligkjøpere i alle aldersgrupper og i alle livets situasjoner, og vi må derfor sørge for at området rundt også gjenspeiler dette, sier prosjektsjef i Skanska Eiendomsutvikling, Arild Halseth.

Et viktig satsingsområde i Skanskas boligutvikling, er utviklingen av boligprosjekter i partnerskap med andre aktører. Nå jakter boligutvikleren på flere tomter og flere partnere. – Det var viktig og gledelig å lande tomten på Skjoldskiftet, Nå skal vi aktivt lete videre etter flere spennende tomter i Bergen. Med kompetansen vi tilfører prosjektene, og vår erfaring fra store- og komplekse boligprosjekter, har vi som mål å få et enda større fotavtrykk på Vestlandet og gjerne i samarbeid med andre aktører, påpeker Magnus Ervik Fossheim, regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling.

#bybanen bergen #skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0