Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Skanska og Trøndelag fylkeskommune bygger nye Verdal videregående skole

27/03/2023, 11:07
Skanska og Trøndelag fylkeskommune bygger nye Verdal videregående skole
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Den 19. desember 2019 ble samspillskontrakten mellom Trøndelag fylkeskommune og Skanska signert, og fredag 24. mars 2023 var alle formaliteter på plass slik at gjennomføringskontrakten endelig kunne signeres.

Bygge- og eiendomssjef Rune Venås i Trøndelag fylkeskommune, meddeler at Skanska vant konkurransen i 2019 ved å levere det beste tilbudet både på pris, kompetanse og gjennomføringsplan.

– Skanskas erfaring og kompetanse knyttet til prosjektutvikling og bygging vil være en sikkerhet for at Trøndelag fylkeskommune får en fremtidsrettet videregående skole i Verdal, i samsvar med fylkestingets vedtak, sier Rune Venås.

Skanska har de siste årene bygget flere skolebygg i Trøndelag, blant annet Campus Kalvskinnet for Høgskolen i Trøndelag, Heimdal videregående skole, Inderøy kultur- og oppvekstsenter, Brundalen, Børsa og Steinkjer barneskoler.

– Verdal videregående skole er et viktig prosjekt for skolebyggeren Skanska. Vi er stolte over at Trøndelag fylkeskommune viser oss denne tilliten, og vi ser frem til å løse prosjektet med stor entusiasme og høy presisjon, sier Trond Krogstadmo, regiondirektør for Bygg Midt/Nord i Skanska.

Fremtidsrettede løsninger er identifisert i samspill

Verdal videregående skole beskrives av partene som et «fremtidens prosjekt». De gode løsningene er utviklet i tett dialog og samarbeid mellom Trøndelag fylkeskommune og Skanska med sine rådgivere. Skanska har med seg HUS Arkitekter AS som arkitekt for prosjektet.

Totalt har skolen i dag et areal på ca. 18 200 m2. Gjennomføringskontrakten omfatter riving av ca. 6000m2, ca. 7000m2 nybygg og ca. 2000m2 ombygging. I tillegg til et stort utomhusanlegg.

– Gjennomføringsfasen starter omgående med forberedende arbeider, og prosjektet er planlagt å være ferdig sommeren 2025. Kontrakten har en verdi på ca. 310 millioner NOK ekskl. mva., og bokføres i Skanskas ordrereserve i 1. kvartal `23, opplyser Krogstadmo.

#skanska #trøndelag fylkeskommune #verdal
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0