Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Smedvigs Innoasis vinner Storebrand Eiendoms Bærekraftspris

16/08/2023, 09:16
Smedvigs Innoasis vinner Storebrand Eiendoms Bærekraftspris
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Her har Smedvig klart å skape gull av gråstein, uttaler juryleder og bærekraftsansvarlig i Storebrand Eiendom, Unn Hofstad. Hun er imponert over kreativiteten prosjektet har vist i forvandlingen av et eksisterende bygg som ivaretar fremtidig fleksibilitet, utvikling og bruk av bygget. Her har ombruk stått i fokus, og kloden er spart for store CO2-utslipp.

Hofstad er imponert over at Smedvig Eiendom har valgt å ta vare på et tilsynelatende «håpløst», utiltalende og ineffektivt betongbygg, og for måten de har løst ombruksutfordringen på.

– Det er blant annet veldig inspirerende å se hvordan prosjektet har tatt vare på og foredlet synlige «arr» i bygget i stedet for å skjule dem bak glatt gips som er det vanlige, forklarer hun.

Mange gode prosjekter

– Vi ser at bransjen generelt hever seg innen bærekraft, og det var et solid nivå blant årets deltakere. De tre finalistene har alle prosjekter med usedvanlig høy kvalitet og viser at det som kan virke umulig å få til er mulig, sier Hofstad.

Urtekvartalet Fabrikken til Eiendomsspar og Effekthuset til Base Property er prosjekter som virkelig fortjener hederlig omtale. Dette er henholdsvis et rehabiliteringsprosjekt i Oslo og et nytt hovedkontor for Lnett i Sandnes.

Viktig fokus på bærekraft

– Storebrand har jobbet med bærekraftige investeringer siden nittitallet, og som Norges største, private kapitalforvalter ønsker vi selv å lære, og å påvirke andre i selskaper i bransjen til å tenke nytt innen bærekraft, sier Hofstad.

Det er tredje gang Storebrand Eiendom deler ut bærekraftprisen. Juryen har vært bredt sammensatt med sterk fagkompetanse innen bærekraftige bygg, og kjenner næringen godt.

#smedvig eiendom #storebrand #storebrand eiendoms bærekraftspris
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0