Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Statsbygg går inn som eier i Digital Norway

22/08/2023, 13:13
Statsbygg går inn som eier i Digital Norway
Ny eier Administrerende direktør Liv Dingsør (tv) i Digital Norway får nå med seg administrerende direktør Harald Nikolaisen og direktør for digitalisering og utvikling, Cathrine Mørch, i Statsbygg på laget.
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Hvorfor kan vi ikke 3D-printe bygninger i Norge? Hvordan kan vi sikre sømløs, digital informasjonsflyt gjennom livsløpet til ei bygning? Hvordan sikre kontinuerlig læring og forbedring fra prosjekt til prosjekt og mellom aktører effektivt, spør direktør for digitalisering og utvikling i Statsbygg, Cathrine Mørch.

For å øke innovasjonstakten og styrke digitaliseringen i byggebransjen, går Statsbygg nå inn som ny eier i Digital Norway. Fra før av har non-profit-organisasjonen allerede eiere og samarbeidspartnere innen sektorer som samferdsel, energi, bank og finans.

Mørch er overtydd om at dette er bransjer, som på tross av ulikhetene deler mange av de samme utfordringene og er i mange av de samme situasjonene:

– For eksempel trur jeg Statsbygg kan ha mye å lære av sømløse transaksjoner i bankindustrien. Der er det åpenbart noe som skjer i infrastrukturen, som det kan være interessant for byggenæringen å forstå. Vi må lære av andre industrier, som er mer høgteknologisk tilpasset. Derfor er Digital Norway et sted for oss å forstå, lære og bli kjent med andre.

Vil påvirke bransjen

Liv Dingsør, administrerende direktør i Digital Norway, har store forventninger til samarbeidet med Statsbygg.

– Statsbygg bygger og forvalter en enorm bygningsmasse på vegne av staten Norge. Det er et stort ansvar og et spennende mandat, som vi gleder oss til å få mer innsikt i og lære av. Det er også interessant å høyre om korleis Statsbygg ønsker å dra nytte av kunnskap fra andre bransjer, sier hun.

#digital norway #statsbygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0