Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Statsbygg signerer kontrakter for 5 mrd. for Livsvitenskapsbygget

8/05/2023, 07:18
Statsbygg signerer kontrakter for 5 mrd. for Livsvitenskapsbygget
FORNØYDE (FRA VENSTRE): Visepresident Nariman Fakhraee (Schneider Electric) , økonomidirektør Geir Aronsen (OneCo), divisjonsdirektør Leif Øie (GK), prosjektdirektør Per Roger Johansen (Statsbygg), prosjektsjef Eva Heyerdahl (Statsbygg), direktør Kristoffer Abrahamsen (AF Energi), prosjektdirektør Bjørn Stokkevåg (AF Gruppen) og konserndirektør Jon Wefald (Hent AS).
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Råbygget for Livsvitenskapsbygget reiser seg i rekordfart. Statsbygg er kommet til enighet med innredningsentreprenørene for gjennomføring av siste fase av byggeprosjektet. Når bygget står ferdig, vil det huse forskningsmiljøer fra Universitetet i Oslo (UiO) og Oslo universitetssykehus (OUS).

Statsbygg inngikk kontrakter med de fem totalentreprenørene i 2019, og har i perioden frem til signering av gjennomføringsavtalene jobbet sammen med dem for å utvikle et godt grunnlag for det videre arbeidet. Avtalene har en samlet verdi på rundt 5,2 milliarder kroner.

– Dette er en stor milepæl for prosjektet og et svært viktig skritt mot et ferdig bygg. Nå ligger alt til rette for et godt samarbeid for å ferdigstille dette viktige forskningsbygget og vi kan bruke all energi på verdiskapende produksjon fremover, sier prosjektdirektør Per Roger Johansen.

Alle de fem gjennomføringsavtalene for innredningsentreprisene ble signert fredag 5. mai. Dette gjelder:

  • Bygginnredning (HENT): 2 070 millioner kroner
  • Rørarbeider (AF): 850 millioner kroner
  • Ventilasjon (GK): 670 millioner kroner
  • Elektro (OneCo): 1 500 millioner kroner
  • Automasjon (Schneider): 130 millioner kroner

Livsvitenskapsbygget skal bli et felles bygg for ledende universitets- og sykehusmiljøer innen helse og bærekraft og sikre Norge internasjonal konkurransekraft på området. Når det står ferdig, vil bygget samle forskingsmiljøene innen kjemi, farmasi og livsvitenskap ved Universitet i Oslo i tillegg til forskere fra Klinikk for laboratoriemedisin ved Oslo universitetssykehus.

#af gruppen #gk-gruppen #hent #livsvitenskapsbygget #oneco #ous #uio
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0