Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Sterk start på året

10/05/2024, 12:00
Sterk start på året
Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult | Foto-Sverre-Christia-Jarild
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Jeg er godt fornøyd med starten på året og at vi fortsetter momentet fra utgangen av 2023. Våre dyktige og dedikerte medarbeidere fortsatte å levere prosjekter med høy verdi for kundene og samfunnet. Samtidig opplever vi at etterspørselen etter våre tjenester fortsatt er stor, sier Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult.

Multiconsult rapporterer et resultat (EBITA) for kvartalet på 136,8 millioner kroner, tilsvarende en EBITA-margin på 10,0 prosent. EBITA for samme kvartal i 2023 var på 216,3 millioner kroner. Netto omsetning vokste med 4,3 prosent til 1 367 millioner kroner og den organiske veksten var på 9,8 prosent. I kvartalet er det en effekt på seks færre arbeidsdager sammenlignet med samme periode i fjor, noe som gir en estimert negativ effekt på 113,7 millioner kroner på EBITA og netto omsetning.

God etterspørsel

Gjennom 2023 var markedet preget av større svingninger og usikkerhet enn hva tilfellet har vært de senere årene. Dette har fortsatt i starten av 2024. Multiconsult viser imidlertid til fremdeles stor etterspørsel etter selskapets tjenester. I kvartalet registrerte selskapet en solid ordreinngang på 1,85 milliarder kroner, noe som bidrar til en voksende ordrereserve på totalt 5,1 milliarder kroner. Selskapet vurderer at de generelle markedsutsiktene er stabile.

Bidrar til det grønne skiftet i arktis

Multiconsult har i sin strategi som mål å påvirke egen bransje betydelig positivt og samarbeide med kunder som har mot til å forfølge banebrytende og innovative prosjekter. Et godt eksempel på denne tilnærmingen er solcelleanlegget ved Isfjord Radio på Svalbard, som nylig ble tildelt Solenergiprisen – Årets anlegg.

– Jeg er imponert over hvordan våre medarbeidere utnyttet sin faglige kompetanse for å bistå oppdragsgiver med å etablere et slikt anlegg i et tøft arktisk forhold, og i et spesielt sårbart dyreliv og naturmiljø. Den operasjonelle suksessen til dette anlegget viser at solenergi kan spille en rolle i det grønne skiftet i arktisk klima.

#multiconsult
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0