Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Stor trehusbygger konkurs

24/11/2023, 10:17
Stor trehusbygger konkurs
Illustrasjon: HWR
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Puurakentajat hadde en omsetning på over 26 millioner euro i fjor, men led et tap på 4 millioner euro. Til tross for rask vekst tidligere, med en omsetning på over 5 millioner euro i 2020, klarte ikke selskapet å opprettholde lønnsomheten da det ble tøffere i byggebransjen.

Familien Toivanens selskap Onvest eide majoriteten av Puurakentajat Group frem til januar i år. Konkursen påvirker også Puurakentajats datterselskap Timberpoint i Lovisa, som produserer de massivtrelementene for selskapets prosjekter.

I en pressemelding nevner Puurakentajat at de har forsøkt å tilpasse seg den nåværende markedssituasjonen i høst, men økt konkurranse og færre bestillinger har gjort det umulig å drive virksomheten lønnsomt.

Bygging med tre har gått ned i løpet av 2020-tallet, hovedsakelig på grunn av færre småhusprosjekter. Antallet produserte fleretasjers boliger i tre har variert avhengig av tilgjengelighet på oppdrag. Trebyggeorganisasjonen Puuinfo ser Puurakentajats konkurs som et tilbakeslag for trehusindustrien generelt, siden selskapet var en verdsatt pioner og en innflytelsesrik aktør.

Selv om byggingen av offentlige bygninger, skoler og kontorer har blitt redusert de siste årene, kan trebygg være et bedre alternativ fra et miljøsynspunkt.

Puurakentajats konkurs er en av flere i den finske byggebransjen denne høsten, inkludert selskaper som Sikla og Jukkatalo.

#finland #konkurs
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0