Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Storkonsern samarbeider om sikkerhet

12/05/2023, 09:25
Storkonsern samarbeider om sikkerhet
Bildetekst: NCC gjennomførte øvelse på prosjektet Bentsebrua skole i Oslo. FOTO: NCC
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Førstehjelp er ferskvare. For oss i NCC er det helt avgjørende med et godt HMS-arbeid og at alle er klare hvis det først skjer noe. Det at Røde Kors var med i dag gir en ekstra grad av seriøsitet. De er meget drevne på øvelser og førstehjelp, så det var veldig lærerikt at de var med både under gjennomføringen, men også under evalueringen, sier HMS-leder Johnny Aaland.

Det var flere elementer som skulle øves på. Både egne NCC-ansatte, datterselskaper og underentreprenører måtte håndtere fem ulykker som skjedde i samme tidsrom. Fallulykke fra stige, strømskade, hjertestans, illebefinnende i kran og benskade via fall var scenarioene som ble iscenesatt på prosjektet.

Vi har flere språk på arbeidsplassen, så for vår del var det også vesentlig at alle underentreprenørene ble inkludert i øvelsen. En ulykke bryr seg ikke om språkbarrierer, så derfor var det lærerikt at vi fikk øvd på tvers av språk, sier Aaland.

Etter gjennomført øvelse ble det runder med evaluering med de involverte. Hver faggruppe tok en gjennomgang med hvordan øvelsen ble opplevd, og alle fikk luftet sine tanker og erfaringer. I etterkant ble det også gjennomført en evaluering med ledere, der viktige aksjonspunkt ble bestemt.

-Dette har vært en veldig fin og viktig øvelse for alle på dette prosjektet. Ulykker på en byggeplass kan fort bli ekstra uoversiktlig, og det er flere elementer man skal være oppmerksom på. Jeg synes vi fikk en veldig fin gjennomføring, så det er absolutt en stor verdi i å gjennomføre slike store øvelser som NCC har tatt initiativ til, sier Kjell André Ringdal, instruktør i Røde Kors Førstehjelp AS.

#bentsebrua skole #hms #ncc #oslo kommune #røde kors
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0