Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Strategisk samarbeid mellom Woodcon og Optimera

14/12/2022, 10:30
Strategisk samarbeid mellom Woodcon og Optimera
Samarbeidet mellom Woodcon og Optimera gir rom for én kontraktspartner for ferdige, klimatette råbygg i tre. F.v.: Kent Are Kristiansen (Woodcon) og Ståle Sagstuen og Erik Tønnesen (Optimera). Foto: Optimera
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Woodcon omsetter årlig for over 200 mill. kroner og er totalunderentreprenør av miljøvennlige, bærende, krysslaminerte trekonstruksjoner (KLT). I samspill med limtre velges denne type «massivtre» stadig oftere i bærekonstruksjoner og etasjeskiller som alternativ til stål og betong.

Optimera omsetter årlig for 15 milliarder kroner og er Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør inkludert prefab-virksomheten Optimera Byggsystemer.

Optimera Byggsystemer og Woodcon har i fellesskap levert til prisvinnende Ydalir skole i Elverum og har mange felles kunder.

Kundene vil nå kunne handle fra hver leverandør som i dag – eller få kun én kontraktspartner for klimatette, skreddersydde bygg med bærekonstruksjoner, vegger, etasjeskillere, tak og montering.

– Vi ser store synergier mellom selskapene og kundene har etterspurt et nærmere samarbeid som de nå vil nyte godt av. Gjennom samarbeidet ønsker vi å levere bedre, rimeligere og mer bærekraftige tekniske løsninger til entreprenører og andre Optimera Proff-kunder, sier Erik Tønnesen, adm. dir. i Optimera og ny styreleder i Woodcon.

Også direktør Ståle Sagstuen i Optimera Byggsystemer får styreplass.

– Woodcon får mulighet til å levere komplette bygg til kunder i Norge gjennom Optimeras store salgsorganisasjon. Vi vil også stå sterkere i våre prosjekter sammen med Optimera Byggsystemer, sier daglig leder Kent Are Kristiansen i Woodcon.

Woodcon er aktuelt med leveranser til «The Plus»-bygget til møbelprodusenten Vestre, verdens høyeste trebygg «Mjøstårnet» og hele takkonstruksjonen på «Nye Tøyenbadet».

Optimera Byggsystemer er et lite industrieventyr med landsdekkende tekniske tjenester og produksjon i syv fabrikker. Omsetningen er fordoblet til 600 mill. kroner de siste fire årene.

#optimera #woodcon
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0