Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Teknostallen i Trondheim - framtidens arbeidsplasser

23/12/2022, 08:49
Teknostallen i Trondheim - framtidens arbeidsplasser
Illustrasjon: 3D Estate
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

En av årsakene til utbyggingen er etterspørsel fra eksisterende leietaker om mer plass, og det andre er å skape mulighet for nye kontorplasser i et spennende og høyteknologisk miljø.

– Dette er siste byggetrinn i Teknobyen, et område KLP har utviklet siden 1990. Det vi nå bygger ut blir bygget på framtidas behov og skal ha særlige kvaliteter. Sentralt i bygget etableres en stor innendørs glasshage der det blir plass for områder å sosialisere, samarbeide og spise. Det er plass for flere spisesteder, kaffebar, sykkelbutikk og verksted, samt at det i kjelleren blir en stor lys og luftig sykkelgarasje. For de som liker å trene skal det finnes et treningssenter i bygget, forteller Ruth Hege Falch Havdal.

Takhage med løpebane

Teknostallen har to unike hageprosjekter på gang. På første plan blir det en innendørs hage inspirert av Glyptoteket i København. For taket er det også spennende planer: På taket over 6. etasje etableres en blomstereng med stedegne arter som vil fordrøye mye av overvannet som vil treffe takflaten. Taket har et stort potensial med tanke på biologisk mangfold.

På taket skal det også tilrettelegges for utetrening. Her bygger de like godt en løpebane på ca 200 meter med godt løpedekke, med rette lengder på ca. 80 meter. Innenfor banen benyttes arealet til utetreningsapparater og mer åpne gressplener.

– Med et så stort bygg finnes det mer plass på taket og for å gi noe tilbake til nærområdet skal det etableres mulighet for parsellhager for de som bor i området og mulighet for de som driver serveringsvirksomhet å dyrke egne grønnsaker. Disse tiltakene er en del av det vi gjør for å Well-sertifisere bygget, avslutter direktøren i KLP Eiendom.

Denne og flere artikler om spennende prosjekter innenfor bygg og anlegg kan du lese mer om neste nummer av IndustryRadar som publiseres i januar 2023.

#klp eiendom
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0